Repertoar Cinema Cityja
0

VIDEO / Stiže 'Žena vremenskog putnika' i 'Oblačno s ćuftama'

Sarajevo-x.com
Eric Bana i Rachel McAdams u filmu "Žena vremenskog putnika"
Eric Bana i Rachel McAdams u filmu "Žena vremenskog putnika"
Dugi novogodišnji praznični vikend donio je nove rekorde u multipleksu Cinema City na projekcijama svih najaktulenijih naslova predvođenih spektaklom "Avatar" kojeg je u samo 18 dana prikazivanja pogledalo preko 10.000 ljubitelja filma.

Novu 2010. godinu Cinema City počinje 7. januara otvaranjem dva nova filmska naslova, a program predvodi sjajna romantična drama "Žena vremenskog putnika".

Filmsku ekranizaciju bestseller knjige Audrey Niffenegger potpisuje njemački režiser Robert Schwentke, koji se u Hollywoodu probio prije nekoliko godina sjajnim trilerom "Plan letenja". Film koji je samo na američkim kino blagajnama ostvario sjajnih 70 miliona dolara u naslovnim ulogama predstavlja prelijepog australijanca Erica Banu koji je ženska srca širom svijeta osvojio ulogom Hectora u mega hitu "Troja" i mladu ljepoticu Rachel McAdams čije glumačke kvalitete gledatelji ovih dana mogu spoznati u spektaklu "Sherlock Holmes".

"Žena vremenskog putnika" temelji se na bestseleru o ljubavi koja nadilazi vrijeme. Clare je cijelog svog života zaljubljena u Henryja. Ona vjeruje da im je suđeno da budu zajedno, iako nikad ne zna kada će se razdvojiti jer Henry je vremenski putnik. Uprkos tome što ih Henryjeva putovanja bez ikakvog upozorenja razdvajaju, pa tako nikada ne znaju kada će se ponovno sresti, Clare očajnički pokušava izgraditi život sa svojom jedinom i pravom ljubavi.

Za najmlađe gledatelje od 7. januara u multipleksu Cinema City počinje pravi praznik sa regionalnom premijerom jednog od najgledanijih animiranih filmova 2009. godine "Oblačno sa ćuftama". Kreatori animiranog mega hita "Shrek 3" Chris Miller i Phil Lord predstavljaju urnebesnu animiranu komediju koja je samo na američkim kino blagajnama ostvarila zaradu od gotovo 130 miliona dolara, a uz pomoć glasova poznatih hrvatskih glumaca Jadranke Krajine, Jelene Miholjević i Dražena Bartulića sinhronizovana je na naš jezik.

Glavni lik priče je mladi izumitelj Flint Lockhart, odlučan da napravi izum koji će ljude učiniti sretnim. Njegova mašina za pretvaranje vode u hranu jedan dan odlijeće u nebo i ubrzo počinje kiša hamburgera sa neba. Padajuća hrana postaje hit, a Flint sklapa prijateljstvo sa djevojkom vremenske prognoze Sam Sparks, ali ljudi traže sve više hrane i mašina se počne čudno ponašati. Pod gradom zatrpanim hranom Flint i Sam moraju spasiti dan...

Premijera "Oblačno sa ćuftama" označava i početak velike promotivne akcije "Zimske čarolije". Pored programa matineja svakim danom od 11:00 sati do kraja Zimskog raspusta multipleks Cinema City je u saradnji sa partnerima 9. i 10. januara pripremio i poklon pakete za svakog 50. gledatelja, te zabavu u dječijoj igraonici uz animatore u terminu od 13:00 do 15:00 sati.

Narednog vikenda u okviru "Zimskih čarolija" sve posjetitelje uz premijeru nove verzije klasika Walt Disneya "Princeza i žaba" očekuju nove nagradne igre i sjajna zabava.

Sve informacije oko promotivne akcije "Zimske čarolije" programa prikazivanja, filmova u najavi i uslugama Cinema Cityja zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili dobiti putem info telefona 033 567 230. C