Film/TV
0

Stiže treći nastavak 'Tomb Raidera'

Sarajevo-x.com
Snimanje trećeg nastavka filmskog serijala 'Tomb Raider' je potvrđeno, piše u utorak magazin The Hollywood Reporter.

Studio Warner Brothers navodno je otkupio prava na poznati serijal kojeg je proslavila glumica Angelina Jolie u ulozi neodoljive Lare Croft.

Prava na prethodna dva dijela serijala 'Lara Croft: Tomb Raider' i 'Lara Croft: Cradle Of Life' su od filmskog studija Paramount bila vraćena vlasniku video igre Eidosu, koji je studio Warner Brothers dobio kad su povećali udio dionica u Eidosu.

Snimanje trećeg nastavka filma o Lari Croft u ranoj je fazi, a u tabloidima se šuška da će prelijepa glumica Megan Fox zamijeniti Angelinu Jolie u ulozi seksi arheologinje Lare Croft.

Prvi film o Lari Croft bio je veliki hit na kino blagajnama i oborio rekorde gledanosti i zarade filmova s glavnim ženskim karakterom.Na kino blagajnama širom svijeta ovaj film je zaradio oko 300 miliona dolara.

Drugi nastavak 'Lara Croft: Cradle Of Life' nije se baš proslavio, s budžetom od gotovo 100 miliona dolara, na kino blagajnama zaradio je samo 65 miliona dolara u SAD, a ekipa filma se morala osloniti na zaradu iz stranih kino dvorana.

Vezani članci