'I Love You Phillip Morris'
0

Stiže prva gay komedija Jima Carreya

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ove sedmice na Sundance Film Festivalu svoj novi film predstavio je i popularni glumac Jim Carrey. Film 'I Love You Phillip Morris' romantična je gay komedija s kojom je Carrey 'puno toga stavio u igru', piše Reuters.

Baziran na istinitoj priči, film 'I Love You Phillip Morris', priča je o bivšem policajcu Stevenu Russelu kojeg glumi Jim Carrey koji se nakon što završi u zatvoru zaljubi u Phillipa Morrisa, svog cimera iz zatvorske ćelije.

Morrisa glumi također poznati holivudski glumac Ewan McGregor.

Jim Carrey, jedan od najvećih filmskih komičara svih vremena, zaradio je milione dolara na filmovima 'Bruce Almighty' i 'Liar, Liar', a kritičari su pohvalili i novi film mada govori o još uvijek 'škakljivoj' temi, čak i za Hollywood.

'Mislim da ovo nije gay film. Ovo je film o tome šta smo sve spremni učiniti za ljubav', rekao je Carrey na otvaranju Sundance Film Festivala.

Ovo je prva gay uloga Jim Carreya, pa je novinare interesiralo i to kako se glumac snašao u scenama koje uključuju fizički kontakt s McGregorom.

'Moram biti iskren. Čuo sam taj homofobični glas u sebi koji mi je govorio 'O, ne, ovo je strašno', a onda sam mislio ' O, ne, šta će ljudi pomisliti?, pa onda 'O, ne, šta ako mi se dopadne to?', ili 'Hoće li mi se Ewan svidjeti kad ga poljubim?', dodao je glumac kroz smijeh.

'Svi smo jednom bili zaljubljeni preko ušiju, nevažno da li smo heteroseksualci ili homoseksualci. Zato sam se jednostavno mogao uživjeti u ovu ulogu, zaključio je Carrey.

Kritičari i filmski stručnjaci film su ocijenili 'smiješnim ali dirljivim' i 'svjedočanstvom kako Carrey može biti brilijantan i kad izađe iz okvira koje mu je Hollywood nametnuo'.