Fanovi oduševljeni
43

Stiže nastavak priče "Bird Box" koji će biti fokusiran na glavnu junakinju Malorie

Klix.ba
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Popularna knjiga "Bird Box" iz 2012. godine, koja je inspirisala uspješni Netflixov istoimeni film, dobija svoj nastavak nazvan "Malorie" po glavnoj junakinji filma.

Ovu informaciju potvrdio je autor knjige Josh Malermann u nedavnom intervjuu za magazin Esquire. On je kazao kako je nadošao na ideju pisanja nastavka nakon što je pregledao Netflixovu adaptaciju svoje knjige.

"U vremenu između prikazivanja filma i mog pisanja nastavka, ljudi su me stalno pitali šta se desi s dječakom i djevojčicom u priči. Međutim, ma koliko brinem o njima, ovo nije njihova priča. Bird Box svijet je priča koja pripada Malorie i želio sam napraviti nastavak njene priče. Na kraju filma, okrenuo sam se prema svojoj djevojci i rekao joj kako želim znati šta će se sljedeće desiti. Ona mi je rekla kako to zaista i mogu uraditi", ispričao je Malermann.

Tako će se predstojeći roman fokusirati na život Malorie nakon haosa koji je preživjela. Malermann je nagovijestio kako su u novoj knjizi Malorie i njena ekipa napustili školu za slijepe.

Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, mnogi ljubitelji filma "Bird Box" oduševljeni su što će dobiti nastavak priče o Malorie. Postoji velika mogućnost kako će i Netflix snimiti nastavak filma, ali iz popularne platforme se još nisu oglasili.