Pogledajte trailer
11

VIDEO / Stiže i animirana serija o igri Angry Birds

Klix.ba
Čuveni proizvođač videoigara Rovio već duže vrijeme daje naznake o crtiću baziranom na svojoj hit igri Angry Birds. Sada su konačno i zvanično objavili datum premijere prve epizode animirane serije, a to je 16. mart. Sve ostale detalje su zadržali u tajnosti.

Kompanija je na svom blogu najavila prve epizode serije, opisujući je kao "potpuno novu animiranu seriju koja ostavlja širom otvorena vrata ka Piggy Islandu“.

Ovo je bio potpuno logičan potez za Rovio, koji očito pokušava uzeti sve što može pomoću brenda Angry Birds. Kao i većina tradicionalnih animiranih filmova – i ova serija je samo platforma za prodaju igračaka.

Nakon što se igrica pokazala kao pun pogodak, Rovio se odmah okrenuo proizvodnji igračaka o temi Angry Birds. Nakon toga, prošlog Božića, zajedno sa Hasbrom su izbacili i serijal licenciranih društvenih igara. U ovom trenutku, Angry Birds predstavljaju Roviovu mašinu za pravljenje novca, a animirana serija je odličan način da se brend održi živim.

"Sadržaj je postao kanal. Mi smo postali kanal“, izjavio je Mikeal Hed, predsjednik Rovia.

Sa 260 miliona korisnika u januaru, aplikacija Angry Birds mogla bi se pokazati kao odličan kanal za distribuciju kada Rovio ubaci crtiće direktno u igru. Što se tiče premijere 16. marta, čini se da će se crtić "Angry Birds Toons“ prikazivati isključivo na web-stranici showa.