Cinema City
0

VIDEO / Stiže ekscentrični detektiv "Sherlock Holmes"

Sarajevo-x.com
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Najočekivaniji film godine "Avatar" Jamesa Camerona proteklog je vikenda u Cinema city privukao je preko 5.000 gledatelja, a za novu sedmicu od 24. decembra prvi sarajevski multipleks najavljuje čak dvije svjetske i jednu regionalnu premijeru.

Program će predvoditi film koji svojom premijerom donosi završetak vrlo uspješne promotivne akcije blockbuster season, a riječ je o akcionoj avanturi "Sherlock Holmes". Najnovija filmska adaptacija literarnog klasika Sir Conana Doyle o avanturama najpopularnijeg britanskog detektiva svih vremena djelo je kultnog autora Guya Ritchiea, tvorca hitova "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške". Ovaj put u naslovim ulogama ekscentričnog detektiva i njegovog prijatelja i asistenta doktora Watsona gledamo sjajnog američkog glumca Roberta Downeya Jr, koji nastavlja niz vrlo uspješnih akcionih rola nakon mega hita "Iron Man" i sjajnog britanca Jude Lawa, junaka hitova "Hladna planina" i "Neprijatelj pred vratima". Glumačku ekipu vizuelno zapanjujućeg akcionog spektakla zaokružuju mlada ljepotica Rachel McAdams i Mark Strong u ulozi glavnog negativca, Lorda Blackwooda.

Cinema City 24. decembra predstavlja svjetsku premijeru i dugo očekivane romantične komedije "Komplikovano je". U novom filmu rediteljke Nancy Meyers, kreatorke još jednog romantičnog hita "Something's Gotta Give" u naslovnim ulogama ovaj put gledamo veteransku glumačku ekipu koju predvode dobitnica Oskara Meryl Streep koja nastavlja sjajni niz nakon mega hita "Mama mia", vrlo iskusnog Aleca Baldwina te kultnog komičara Stevea Martina.

U filmu Streep igra Jane, majku troje odrasle djece koja drži uspješnu pekaru/restoran u Santa Barbari i gaji, deset godina poslije razvoda, srdačno prijateljstvo sa bivšim mužem, advokatom Jakeom. Usred njihove obnovljene romanse naći će se Adam, arhitekta koji je unajmljen da preuredi Janeinu kuhinju. Pošto se i on sam oporavlja od razvoda, Adam će početi da se zaljubljuje u Jane, ali će uskoro shvatiti da je postao dio ljubavnog trougla.

Najmlađi gledatelji i njihovi roditelji takođe će doći na svoje sa regionalnom premijerom novom nastavka hit animiranog serijala "Artur i Maltazardova osveta". Drugi nastavak filmskog serijala velikog francuskog reditelja Luca Bessona, tvorca klasika "Nikita" i "Peti element" nastalog prema njegovom literarnom bestseller serijalu sinhronizovan je na naš jezik uz pomoć glasova najboljih hrvatskih glumaca Vene Parašilovca, Natalije Đorđević i Marije Škaričić pa u novim avanturama svog omiljenog junaka mogu uživati i oni najmlađi gledatelji.

Cinema City je u saradnji sa knjižarom Buybook pripremio i malu nagradnu igru za sve posjetitelje filma u prvog vikendu prikazivanja 26. i 27. decembra. Naime, svaki 50. gledatelj na poklon će dobiti istoimenu knjigu "Artur i Maltazardova osveta", a svi gledatelji filma će sa ulaznicom filma u knjižari Bybook moći ostvariti popust od 10% na sve knjige iz serijala "Artur".

Sve informacije oko Svjetskih premijera "Sherlock Holmes" i "Komplikovano je" čije su karte već u prodaji na blagajnama multipleksa, programa prikazivanja, filmova u najavi i usluga Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili dobiti putem info telefona: 033 567 230.