Film/TV
0

Stiller i Smith vode na box-officeu

Sarajevo-x.com
Već drugog vikenda Ben Stiller vodi na američkom box-officeu, sa svojim filmom "Night at the Museum", dok je Will Smith dobro započeo 2007. godinu sa filmom koji je zaradio preko 100 miliona dolara.

"Night at the Museum" je za 11 dana prikazivanja zaradio 125,8 miliona dolara.

[SLIKA]1[/SLIKA]Stiller u filmu igra noćnog čuvara u muzeju u kojem eksponati – kao što su dinosaurusi i rimske legije – oživljavaju tokom noći. Porodična komedija je bazirana na ilustriranoj knjizi Milana Trenca.

Smithov film "The Pursuit of Happyness" se sa zarađenih 24,7 miliona dolara nalazi na drugom mjestu, već drugi vikend zaredom. Nakon tri vikenda prikazivanja, ukupna zarada ovog filma je 103,7 miliona dolara.

[SLIKA]3[/SLIKA]"Dreamgirls", mjuzikl o poznatoj muzičkoj grupi Supremes, nalazi se na trećem mjestu sa zaradom od 18,7 miliona dolara. Ukupna zarada filma za osam dana prikazivanja iznosi 41,6 miliona dolara. Interesantno je što ovaj film nije istovremeno objavljen u svim kinima SAD-a, već se postepeno povećava broj kina u kojem se mjuzikl prikazuje, tako da se očekuje povećanje njegove zarade u narednom periodu. Film je kandidovan za Zlatni globus u pet kategorija.

Još jedan porodični film "Charlotte's Web", se popeo na četvrto mjesto sa zarađenih 15,1 miliona dolara. Adaptacija bajke E.B. Whitea je za tri vikenda prikazivanja zaradila 55,9 miliona dolara.

[SLIKA]4[/SLIKA]"The Good Shepherd", špijunska drama koju je režirao Robert De Niro, pala je na peto mjesto sa zarađenih 14,3 miliona dolara. Film, u kojem glume Matt Damon i Angelina Jolie, zaradio je 38,3 miliona dolara za dva vikenda.

Top 10 box-officea još uključuje filmove: "Rocky Balboa" sa 13,7 miliona dolara, "Eragon" sa 10,6 miliona dolara, "We Are Marshall" sa 10,2 miliona i "Happy Feet" sa 9,7 miliona dolara, i "The Holiday" sa 8,5 miliona dolara.