Prvih pet epizoda
1.5k

Stigla je peta sezona popularne serije "La Casa de Papel"

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Željno iščekivana peta sezona serije "La Casa de Papel" od jutros je dostupna na Netflix streaming servisu, a najveće pitanje koje progoni obožavatelje je hoće li ove sezone doživjeti smrt svog omiljenog lika - Profesora.
Posljednji trenuci četvrte sezone prikazali su Profesora, kojeg tumači Alvaro Morte, dok ga je na nišanu držala inspektorica Alicia Sierra (Najwa Nimri).

Sumnje fanova je podstakla i rečenica iz trailera gdje profesor kaže: "Moguće je da je ovo zadnji put da razgovaram s vama" prije početka eksplozivnih borbi.

Jučer je na YouTubeu objavljeno i prvih 15 minuta prve epizode posljednje sezone, koje su fanovima trebali dati uvid u ono što ih očekuje u nastavku, međutim, stigle su uz upozorenje da "samo 15 minuta neće biti dovoljno".

Prvih pet epizoda sezone je objavljeno danas, a drugi dio koji također sadrži pet epizoda bit će pušten 3. decembra.

Alex Pina, tvorac serije, kazao je kako se "odmiču od igre šaha - čiste intelektualne strategije - prema ratnoj strategiji: ratu i haosu".

Dodao je da su se do sada trudili protivnike predstaviti harizmatičnim i inteligentnim, ali "u ovom slučaju, u čistom ratnom žanru, tražimo i likove čija se inteligencija može mjeriti s onom Profesora".

Serija je jedna od najgledanijih na Netflixu, posljednje sezone srušile su sve rekorde gledanosti, čime je postala jedna od najpopularnijih serija na stranom jeziku.