Najluđa uloga u karijeri
34

Stigao trailer za film u kojem Nicolas Cage glumi samog sebe: Ovo je suludo

I. B.
Screenshot: YouTube (Nicolas Cage)
Screenshot: YouTube (Nicolas Cage)
Nicolas Cage ostvario se u možda najluđoj ulozi karijere. U akcijskoj komediji "The Unbearable Weight of Massive Talent" utjelovio je samog sebe, ali i svoje najpoznatije filmske likove, a sada imamo priliku vidjeti i trailer.

U filmu Nicolas glumi izmišljenog sebe - lika koji zbog propadanja glumačke karijere mora prihvatiti milionski posao - pojaviti se na rođendanu bogatog obožavatelja. Situacija se okreće te je i CIA primorana da se umiješa, a Nicolas, kako bi spasio svoj i živote svojih voljenih, ima zadatak da se preruši u likove koje je igrao tokom cijele karijere.

"Volim Nica, odlično", "Jedva čekam to pogledati", "Nikad nisam želio gledati Nica u komediji, no sad je drugačije", "On je stvoren za ovu ulogu", "Ovo je suludo", "Cool", komentari su ispod trailera.

Glumac je izjavio kako ne planira gledati ovaj urnebesni film.

"Nikad ga neću pogledati. Rekli su mi da je dobar film, da se svidio i publici. Ali jednostavno, krajnje je suludo otići u kino i gledati samog sebe, i to neurotičnu verziju sebe. To nikako nisam ja", rekao je glumac jednom prilikom.

U "The Unbearable Weight of Massive Talent" uloge su ostvarili i Pedro Pascal, Neil Patrick Harris, Tiffany Haddish, Sharon Horgan, Ike Barinholtz, Alessandra Mastronardi, Jacob Scipio, Lily Sheen i drugi.

Scenarij su napisali Tom Gormican i Kevin Etten, a u kinima se očekuje na proljeće 2022. godine.