Žena glavni lik
14

Stigao prvi trailer za novu superherojsku akciju "Captain Marvel"

Klix.ba
Objavljen je prvi zvanični trailer za novu superherojsku akciju "Captain Marvel" koji prati priču iz 1990. u kojoj Carol Denvers postaje Captain Marvel nakon što se Zemlja nađe u središtu međugalaksijskog konflikta.

Film je scenirala i režirala Anna Boden zajedno s Ryanom Fleckom, dok su za scenarij zaslužni još Meg LeFauve, Nicole Perlman, Geneva Robertson-Dworet, Liz Flahive i Carly Mensch.

Glavnu ulogu u "Captain Marvel" tumači Brie Larson, a uz nju se u filmu pojavljuju još i Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Rune Temte, Mckenna Grace, Clark Gregg i Jude Law.

Uz novi superherojski film sa ženskim likom u glavnoj ulozi, Marvel uzvraća udarac nakon hita DC Comicsa "Wonderwoman" koji je ostvario veliki uspjeh širom svijeta.

Radnja "Captain Marvel" prati Carol Susan Jane Danvers, koja se prvi put pojavila u stripu 60-ih godina. Ona je imala i svoju seriju kasnih 1970-ih dok se nije pridružila Avengersima i uspješnoj franšizi X-Men.

Prema mišljenju filmskih kritičara, a i sudeći prema prvom traileru, "Captain Marvel" će biti film koji će svi željeti pogledati.

Marvelova akcija premijerno će biti prikazana 8. marta iduće godine, a potom kreće i u svjetsku kino distribuciju.