Premijera u oktobru
15

Stigao prvi trailer za nastavak filma o zločestoj Maleficent koju glumi Angelina Jolie

Klix.ba
Stigao je prvi trailer za dugoočekivani nastavak filma o glavnoj negativki crtića Trnoružica koji nosi naziv "Maleficent: Mistress of Evil".

U novom nastavku avanturističkog filma i dalje ćemo u glavnim ulogama gledati Angelinu Jolie koja glumi Maleficent i Ellu Fanning u ulozi Aurore, a pridružit će im se i Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple i Lesley Manville iz stare filmske ekipe. Pojavit će se i neki novi glumci poput Michelle Pfeiffer, Ed Skrein, Harris Dickinson i Chiwetel Ejiofor.

"Kompleksna veza između Maleficent i Aurore nastavlja se istraživati dok se one suočavaju s novim prijetnjama u čarobnoj zemlji Maura", piše u opisu nastavka filma.

Podsjećamo, u prvom dijelu filma o Maleficent iz 2014. ispričana je neispričana priča o glavnoj negativki Disneyjevog crtića Trnoružica iz 1959. godine. Svima znana bajka ispričana je iz perspektive moćne čarobnice Maleficent.

Ona je bila lijepa mlada žena dobrog srca koja je odrasla u mirnom šumskom kraljevstvu. Međutim, jednog dana vojska je napala njenu zemlju i zaprijetila harmoniji zajednice. Maleficent tada odlučuje biti najveći zaštitnik i borac protiv napada, ali upravo taj čin donosi joj veliku nepravdu. Njeno dobro i hrabro srce pretvoreno je u hladni kamen.

"Maleficent: Mistress of Evil" režirao je Joachim Ronning prema scenariju koji su napisali Micah Fitzerman-Blue i Noah Harpster. Film će premijerno biti prikazan 18. oktobra.