Premijera 6. oktobra
57

Stigao prvi trailer za "Batwoman", rodica Brucea Waynea traga za pravdom u Gothamu

Dž. L.
Stigli su prvi kadrovi nove serije "Batwoman" u kojoj opremu omiljenog stripovskog superheroja Brucea Waynea iz Gotham Cityja preuzima njegova rodica Kate Kane u ulozi Ruby Rose.

U prve dvije epizode serije, koje će biti premijerno prikazane ove nedjelje, 6. oktobra, gledat ćemo kako stanovnici Gothama vjeruju da se Batman vratio u grad nakon tri godine nestanka, ne pomislivši niti u jednom trenutku da je riječ o ženi.

Kate poput drugih superheroja ima vlastitu tragičnu prošlost povezanu sa saobraćajnom nesrećom uzrokovanom jednom od Jokerovih zavjera. U toj nesreći Batman je "kupio" dovoljno vremena za Kate da pobjegne, ali automobil je pao s mosta s njenom majkom i sestrom blizankom.

Njen otac Jacob Kane inače je vlasnik privatne zaštitarske firme s osobljem elitnih veterana. Prvi kadrovi "Batwoman" prikazuju kako Kate prolazi intenzivnu obuku da bi se pridružila porodičnom poslu.

U najavi serije ne navodi se mnogo osim da Kate Kane traga za pravdom u Gothamu kao Batwoman.

Pored atraktivne Rose, inače showbiz zvijezde iz Australije, u "Batwoman" glume i Elizabeth Anweis, Rachel Skarsten, Dougray Scott, Camru Johnson, Nicole Kang, Sam Litlefield i mnogi drugi.

Režiju i scenarij za seriju radila je Caroline Dries, poznata po "The Vampire Diiaries" i "Smallville".