Nije ono što očekujete
87

Stigao je prvi trailer dugo iščekivanog filma "Barbie": Uvid u ružičasti svijet Margot Robbie

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Objavljen je prvi teaser trailer za iščekivani novi film o omiljenoj Barbie, dajući nam prvi uvid u ružičasti svijet u kojem glavnu ulogu ima Margot Robbie.

Margot Robbie u satiričnom filmu Grete Gerwig preuzima ulogu lutke koja razbija predrasude, a koja je prvobitno lansirana 1959. godine. Film je rađen prema scenariju koji je Gerwig napisala s Noahom Baumbachom. Njih dvoje su ranije sarađivali na scenarijima za "Frances Ha" i "Mistress America".

"Ljudi odmah pomisle: 'Oh, Margot igra Barbie, znam šta je to', ali naš cilj je da to bude: 'Šta god da mislite, mi ćemo vam dati nešto potpuno drugačije - stvar za koju niste znali da želite'", rekla je Robbie za Hollywood Reporter .

Zvjezdana glumačka ekipa također uključuje Ryana Goslinga kao Kena, a tu su i Will Ferrell, Issa Rae, Kate McKinnon, Simu Liu, Michael Cera, America Ferrera, Ncuti Gatwa, Emerald Fennell, Rhea Perlman i Kingsley Ben-Adir.

Teaser započinje prikazom djevojčica koje se mirno igraju u pustinji sa svojim lutkama dok narator navodi: "Od početka vremena, otkako je postojala prva djevojčica, postoje su lutke. Ali lutke su uvijek i zauvijek bile lutke za bebe. Do…"

Potom se Barbie pojavljuje u pejzažu, u kupaćem kostimu na pruge koji je prvi put viđen kada je Mattel lansirao igračku 1959. godine, a djevojčice bacaju svoje zastarjele lutke.

Video zatim prelazi u brze isječke Barbienog fluorescentnog ružičastog svijeta snova prije nego što se zatvara plesnom tačkom. Plavokosi Ryan Gosling pojavljuje se kao Ken.