Scenarij u izradi
7

Steven Spielberg snima remake mjuzikla "West Side Story"

Klix.ba
Steven Spielberg, trostruki dobitnik Oscara, već odavno želi snimiti remake "West Side Story", a sada je to potvrđeno nakon što je objavljen poziv na audiciju za glavne uloge.

Spielberg prvi put u karijeri snima mjuzikl, a riječ je o remaku jednog od najpopoznatijih primjera tog žanra, "West Side Story", ili u prijevodu "Priča sa zapadne strane".

Kako piše Daily Mail, scenarij je već u izradi, a za njega je zadužen Tony Kushner s kojim je Spielberg već sarađivao na filmovima "Munchen" i "Lincoln". Za oba scenarija Kushner je nominovan za Oscara.

Spielbergov film zamišljen je kao remake "Priče sa zapadne strane" režisera Roberta Wisea i Jeromea Robbinsa iz 1961. koji se još uvijek smatra najboljim mjuzikl filmom svih vremena s osvojenih 10 Oscara.

Film "The Post" Stevena Spielberga nominovan je ove godine za Oscara za najbolji film, a zahvaljujući tom filmu Meryl Streep je sebi priskrbila nominaciju za najbolju glumicu.

Sedamdesetjednogodišnji režiser ipak ne pokazuje znakove umora, pa se odlučio pozabaviti žanrom s kojim se još nije bavio u svojoj pola stoljeća dugoj karijeri.