Film/TV
0

Steven Spielberg neće režirati Indiana Jones IV?!

Klix.ba
Na promociji svog novog filma popularni glumac Sean Connery je za TV novinare izjavio da četvrti nastavak Indiana Jonesa neće biti pod rediteljskom palicom Stevena Spielberga.

"Sve što znam je da je neko nazvao u ofis i javio da Steven neće režirati film, da je Harrison [Ford] verbalno pristao glumiti u novom Indiana Jonesu i naravno želim li ja učestvovati u istom. Naravno da želim, imao sam sjajno iskustvo sa njim. Razočaran sam što Steven neće raditi režiju, ali na kraju sve se svodi na to koliko je scenario dobar.

Još nije ništa potvrđeno, da li je Connery uopšte dobro čuo da je Spielberg napustio Indy ekipu. Nagađa se da bi Spielberga na mjestu reditelja Indiana Jonesa IV mogli zamijeniti scenarista filma Frank Darabont ili Joe Johnston, koji je od Spielberga preuzeo Jurassic Park.

Steven Spielbergov najnoviji film je Terminal, sa glumačkom postavom koju čine Tom Hanks, Chi McBride i vjerovatno Catherina Zeta-Jones. Treći član Indy trojke, pored Spielberga i Forda - George Lucas - počeo je u Australiji snimati Star Wars- Episode III.

Indy IV bi se premijerno trebao početi prikazivati 1. jula 2005. godine.