Berlinale 2023.
26

Steven Spielberg dobio Zlatnog medvjeda za životno djelo

L. R.
Steven Spielberg (Foto: EPA-EFE)
Steven Spielberg (Foto: EPA-EFE)
Američkom redatelju Stevenu Spielbergu jučer je uručena nagrada počasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo na 73. Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu.
Steven Spielberg prilikom preuzimanja nagrade za životno djelo na ovom prestižnom filmskom festivalu je rekao da ga mogućnost snimanja novih filmova i dalje uzbuđuje i u 76. godini, a otkrio je i nove detalje svoje planirane serije za HBO.

“Ono što me radovalo kao dijete jeste isti osjećaj koji sam zadržao svih tih desetljeća kasnije. Kada pronađem knjigu ili scenarij ili dođem na originalnu ideju za koju mislim da bi bila dobra film, to uzbuđenje nadilazi sve”, izjavio je Spielberg.

Spielberg uskoro završava scenarij kojeg je 1999. godine ostavio njegov preminuli prijatelj Stanley Kubrick. On je izjavio da spremaju veliku produkciju za HBo temeljenu na nKubrickovom originalnom scenariju za seriju "Napoleon.

Steven Spielberg je reditelj, čije zasluge uključuju neke od najuspješnijih i najomiljenijih djela u povijesti kinematografije, kao što su filmovi "E.T. the Extra-Terrestrial" i "Jaws", upravo je završio dva filma jedan za drugim: poluautobiografski "The Fabelmans" i "West Side Story", film klasičnog brodvejskog mjuzikla.