Film/TV
0

"Star Trek XI" od 4. juna u bh. kinima

Sarajevo-x.com
Zvanični početak bh. distribucije filma "Star Trek XI" (Zvjezdane staze) zakazan je za 4. juni 2009., javljaju iz Tropik film &videa.

Već sada je jasno da se radi o najgledanijem nastavku u historiji ovog serijala koji je već u prvoj sedmici prikazivanja zaradio nevjerovatnih 31 milion dolara. Na američkom tržištu film je oborio jos jedan apsolutni rekord: u prikazivanju u kinima IMAX članovi posade Enterprisea zaradili su 8,2 miliona dolara, što je više od dosadašnjeg rekordera - filma "Vitez tame".

"Gledanje 'Star Treka' je kao posmatranje slika vaših najmilijih dok su bili bebe, ili kao da ste magijom transportovani u prošlost da sretnete svoje roditelje kada su bili mladi i lijepi. Vraćajući se ne bi li ispričao priču o Enterpriseu iz početka 'Star Treka', udara po emotivnim žicama za koje ljudi nisu ni znali da ih imaju. U svojim najboljim trenucima to stvara efekat panoramskog posmatranja života. Prošlost i budućnost odigravaju se simultano i grandiozno", stoji u komentaru San Francisko Chroniclea.

Projekcije ovog filma u Sarajevu bit će priređene u kinu Meeting Point.

Vezani članci