{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta je to BLIFF?

S
11.4.2008. u 13:04
0
0
Šta je to BLIFF?
0
Šta je to BLIFF?
Jučer je u Banjoj Luci održana prva konferencija za novinare Banja Luka internacionalnog filmskog festivala koji će uključivati filmski, edukativni i prateći program.
Novinarima su se obratili patron festivala, glumac Lazar Ristovski, direktorica Festivala Irena Taskovski, Daniela Boban direktorica programa, Slađana Bukejlović, koordinator edukativnog programa i Srđan Zrilić, koordinator pratećeg programa.

"Ovo je rađanje nečeg novog, svojevrsni početak koji je uvijek najteži. Ovo je stvaranje jednog malog filmskog kosmosa u ovom dijelu svijeta u kojem će Banja Luka biti zvijezda oko koje će se sve okretati i letjeti," rekao je Ristovski i istakao da je velika čast biti patron festivala u gradu kao što je Banja Luka.

Govoreći o značaju ovakvog festivala i njegovom održavanju u Banjoj Luci, Ristovski je istakao značaj novinara i medija koji će pratiti Festival i staviti Banja Luku na naslovne strane najznačajnijih filmskih časopisa.

Direktorica programa Daniela Boban, predstavila je filmski dio Festivala i istakla da će biti prikazani mnogi filmovi koje, inače, građani Banja Luke i Republike Srpske ne bi imali priliku vidjeti.

"To su najznačajniji filmovi iz protekle godine od kojih se ističu pobjednici Kana i Venecije, Ang Lijev film ‘’Požuda, oprez’’ kao i dobitnik Oskara, film braće Koen ‘’Nema zemlje za starce’’. 43 filma koji će biti prikazani dolaze sa svih meridijana kao i iz zemalja iz regiona. U studentskom programu takmičit će se 22 filma, od kojih su tri filma sa banjalučke akademije.

Učesnici konferencije su se složili da je edukativni dio festivala najznačajniji i da predstavlja korak naprijed na ovim prostorima.

"Na radionicama koje će biti održane u okviru Festivala, učesnici će imati priliku da prođu sve faze od ideje do realizacije filma“ rekla je koordinator edukativnog programa, Slađana Bukejlović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: