"Neka Al Qaida pričeka ulazak u EU"
0

Srpski voditelj Ivan Ivanović vrijeđao Hrvate

Sarajevo-x.com
Ivan Ivanović
Ivan Ivanović
Vojvođanska stranka Demokratska zajednica Hrvata zatražila je da se televiziji "Prva Srpska" oduzme nacionalna koncesija u Srbiji zbog vrijeđanja Katoličke crkve i govora mržnje prema hrvatskom narodu.

DZH je poslala pismo predsjedniku srpskog Savjeta Republičke radiodifuzne agencije vladiki Porfiriju. U pismu navode kako je u emisijama "Večer sa Ivanom Ivanovićem" 29. aprila i 6. maja voditelj pogrdno govorio o Katoličkoj crkvi i "pozvao al-Qaidu da pričeka ulazaka Hrvatske u EU pa onda postavi atomsku bombu uz jasne insinuacije gdje", prenosi Index.hr.

Navodi se kako je Ivanović mnogo puta ranije izjavio da mrzi Hrvate i svojim stavovima poticao međunacionalnu mržnju. Stranka od vladike Porfirija traži da stane u zaštitu svih građana Srbije, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost. Čudi ih što niko do sada nije stao u zaštitu katolika kao što se činilo za druge u sličnim situacijama.

"Čak i sam poziv Al Qaidi na ubijanje jednog naroda nije bio dovoljan razlog da RRA, resorno ministarstvo ili druga nadležna državna tijela kojima je u opisu posla, reagiraju", napisali su u saopćenju iz DZH-a.