{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srednjoškolci i stranci zajedno u Kriterionu na projekciji filma Žena s krajolikom

S
22.3.2007. u 10:52
0
0
Srednjoškolci i stranci zajedno u Kriterionu na projekciji filma Žena s krajolikom
0
Srednjoškolci i stranci zajedno u Kriterionu na projekciji filma Žena s krajolikom
U mjesecu martu Fondacija Kriterion nastavlja sa radom, prikazivanjem filma Žena s krajolikom, Ivice Matića iz 1989. godine.
Projekcija se održava u Kinu Bosna – 1. maj, dana 29. marta 2007. godine sa početkom u 20.00 sati. Cijena ulaznice je 3KM, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je uspostavljanju Art kina Kriterion Sarajevo.

Žena s krajolikom je socijalna drama u kojoj režiju i scenarij potpisuje, u to vrijeme mladi, BH reditelj Ivica Matić. To je njegov prvi film, u trajanju od 68 minuta, u koji na savršeno iskren način predstavlja uspješan spoj životnog iskustva i umjetnosti. Radi se o, možda i jednom od najboljih bh. filmova, pa čak jednom od najboljih jugoslovenskih filmova svih vremena.

Iz više razloga, za 4. filmsku noć Kriterion, zaista možemo reći da je iskorak prema naprijed. Prvi razlog je, što su na 4. filmskoj noći Kriterionci uspjeli ostvariti kontakt i saradnju sa sarajevskim srednjim školama. Učenici će biti naši gosti na projekciji, uz sniženu cijenu ulaznice u iznosu od 2 KM. Drugi iskorak Fondacije Kriterion jeste da će prikazani film imati engleski titl što će, nadamo se privući ljude koje žive i rade u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a dolaze sa drugih govornih područja.


Cijena karte je 3KM. Karte se mogu kupiti u prostorijama Kina Bosna - 1. maj, na dan projekcije 29. marta od 18.00 do 20.00 sati, ili rezervisati putem e-maila [email protected]

Art kino Kriterion Sarajevo nastavlja prikazivanje filmova jednom mjesečno u prostorijama Kina Bosna - 1. maj. Slijedi 26. april i do sada najveći Kriterion događaj koji će se dešavati paralelno u Amsterdamu i Sarajevu, o kome će biti uskoro više informacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: