Treći po redu
30

Srđan Vuletić snimio dugometražni film: Neki su trošili vrijeme da spriječe njegovu realizaciju

L. R.
Srđan Vuletić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Srđan Vuletić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Poznati i nagrađivani bosanskohercegovački reditelj Srđan Vuletić nedavno je završio snimanje svog trećeg dugometražnog filma, čiij je radni naslov "GYM".

Vijest o ovome, podijelio je sam Vuletić na svom Facebook profilu, gdje se zahvalio brojnim saradnicima i glumcima koji su učestvovali u realizaciji filma. Radnja filma govori o svakodnevnim poslovnim (ne)uspjesima.

"Završeno je snimanje mog trećeg dugometražnog filma, čija je dugogodišnja produkcija postala jedna zanimljiva priča o istrajnosti, povjerenju i neumitnoj smjeni generacija. Hvala još jednom svima koji su vjerovali u ovaj projekat i ostali uz njega i pored svih očekivanih i neočekivanih udara i problema", napisao je Vuletić na početku svoje objave.

Kako navodi, sarađivao je s organizacijama iz regiona, pa je tako naveo Filmski Sklad Slovenije, Hrvatski audiovizualni centar, Filmski Centar Crne Gore i Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo.

U svojoj objavi naglasio je i saradnju s mladim bh. glumcima, gdje je naveo da mu je jedna od najljepših stvari u svakom projektu otkriće novih talentovanih ljudi.

Neki od glumaca i glumica koji će se naći u njegovom novom filmu su: Edin Avdagić Koja, Dino Šarija, Dina Mušanović, Mirza Dervišić, Adnan Omerović, Igor Skvarica, Faruk Hajdarević, Emir Fejzić, Elma Fetić, Aneta Grabovac te brojni drugi.

Iako se snimanje ovog filma spominjalo još 2017. godine, on je tek nedavno završen. Tom prilikom, Vuletić se zahvalio i ljudima koji su pokušavali spriječiti njegovo snimanje.

"Hvala svim skepticima (ovo je eufemizam - neki ljudi su jednostavno trošili svoje vrijeme i energiju da spriječe realizaciju ovog filma, a o tim raspadima zasad toliko), koji su godinama hodali uokolo i govorili, čak i javno, da se ovaj film nikada neće snimiti i time samo pojačali moju želju da što bolje spremim i uradim ovaj projekat", objasnio je Vuletić.

Podsjećamo, osim brojnih kratkometražnih filmova, Vuletić je najpoznatiji po svoja dva dugometražna filma "Ljeto u zlatnoj dolini" te "Teško je biti fin". Nedavno je objavio humorističnu seriju "Tender", a prošle godine završio je i snimanje dramske serije "Frust".