{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spielberg i Jackson pronašli glumca za novu filmsku trilogiju

S
25.3.2008. u 08:06
0
0
Spielberg i Jackson pronašli glumca za novu filmsku trilogiju
0
Spielberg i Jackson pronašli glumca za novu filmsku trilogiju
Steven Spielberg i Peter Jackson su pronašli mladog glumca za ulogu Tintina, mladog belgijskog reportera u novoj filmskoj trilogiji.
Lik Tintin je izvorno animirani lik iz serije stripova pod nazivom “Avanture Tintina”, djela belgijskog umjetnika Hergea. Radnja stripa je smještena u pomno kreiran svijet, koji se, u odnosu na svijet u kojem živimo, ponaša kao odraz u ogledalu. Serija stripova preko 70 godina nastavlja imati brojnu čitateljsku i kritičarsku publiku.

Daily Mail je obavijestio da je za ulogu Tintina odabran sedamnaestogodišnji britanski glumac Thomas Sangster, koji je glumio u filmovima “Love, Actually” i “Nanny McPhee”, a uskoro se treba pojaviti u ulozi u filmu Jane Champion “Bright Star”.

Dok detalji o projektu i dalje ostaju nepoznati javnosti, Andy Serkis, koji će se pojaviti u ulozi gunđavog i mrzovoljnog Captaina Haddocka, je izjavio da će režiser filma "Minhen", Steven Spielberg režirati prvi film, dok je Peter Jackson, režiser filma "Gospodari prstenova", zadužen da drugi film ove trilogije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: