Film/TV
0

Spielberg će snimati film o tragediji na Olimpijskim igrama u Münchenu

NINA
Poznati američki reditelj Steven Spielberg odlučio je snimiti film o tragičnim događajima na Olimpijskim igrama u Muenchenu 1972.

Snimanje će početi ovog ljeta, a film bi se trebao početi prikazivati već nakon nekoliko mjeseci, odnosno krajem decembra. Glavnu ulogu igrat će Eric Bana, a uz njega u filmu će se pojaviti i Ben Kingsley koji je sa Spielbergom već radio na snimanju "Šindlerove liste".

Film zasad nema službeni naslov, ali kako se može pročitati na jednom Internet siteu posvećenom showbusinessu, najvjerojatnije će glasiti "Osveta".

U novom ostvarenju redatelj čuvenih filmova kao što su "ET" i "Indiana Jones" bavit će se tragičnim događajima koji su davne 1972. potresli cijeli svijet. Na Olimpijadi, koja je te godine održana u Münchenu, osam Palestinaca pripadnika organizacije "Crni septembar" otelo je i kao taoce držalo izvjestan broj izraelskih reprezentativaca.

Nakon intervencije vlasti uslijedila je drama u kojoj je život izgubilo 18 osoba: jedanaest izraelskih sportista, pet Palestinaca i dvojica njemačkih policajaca.