Film/TV
0

Spider-Man oborio sve dosadašnje rekorde box-officea

Sarajevo-x.com
Spider-Man je izgleda uhvatio sve u svoju mrežu. Posljednja avantura ovog super-heroja "Spider-Man 3" oborila je sve dosadašnje rekorde u SAD sa zaradom od 148 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja.

Ovaj rezultat je oborio dosadašnji box-office rekord od 135,6 miliona dolara kojeg je prošle godine postavio film "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest". Od početka prikazivanja izvan SAD-a, film "Spider-Man 3" je do sada zaradio 227 miliona dolara, što daje ukupnu zaradu filma od 375 miliona dolara. Film je već premašio budžet za snimanje koji je iznosio 258 miliona dolara.

Film "Spider-Man 3" je ponovno režirao Sam Raimi, koji je zaslužan i za prva dva filma, a zvijezde filma su opet Tobey Maguire i Kirsten Dunst.

Sudeći prema rezultatima ovog filma i uzevši u obzir da nam predstoje blockbusteri "Shrek the Third" i ''Pirates of the Caribbean: At World's End", prognozira se rekordno ljeto za Hollywood.

Razlika između ''Spider-Mana 3'', koji je naravno na prvom mjestu box-officea i drugoplasiranog filma "Disturbia" je enormna. Film "Disturbia" je tri vikenda zaredom držao prvo mjesto box-officea i do sada je ostvario zaradu od 59,9 miliona dolara.

Ovog vikenda je premijerno prikazan još samo jedan film, i to romantična drama Warner Brosa "Lucky You", koji je sa zaradom od 2,5 miliona dolara zauzeo šestu poziciju box-officea. Film "Lucky You" je režirao Curtis Hanson ("L.A. Confidential"), a u njemu Drew Barrymore igra pjevačicu u Las Vegasu, Eric Bana iskusnog kockara, a Robert Duvall njegovog čudnog oca u priči koja je postavljena usred Svjetskog prvenstva u pokeru.

Lista top 10 filmova box-officea izgleda ovako:

  1. "Spider-Man 3"
  2. "Disturbia"
  3. "Fracture"
  4. "The Invisible"
  5. "Next"
  6. "Lucky You"
  7. "Meet the Robinsons"
  8. "Blades of Glory"
  9. "Hot Fuzz"
  10. "Are We Done Yet?"