Film/TV
0

"Spider-Man" obara rekorde i u SAD-u

Sarajevo-x.com
Najnovija priča o Čovjeku-pauku, "Spider-Man 3", za prvog dana prikazivanja u Sjevernoj Americi od prodaje kino ulaznica zaradila je rekordnih 59 miliona američkih dolara i na putu je da obori box office rekord prvog vikenda prikazivanja, objavili su u subotu distributeri ovog hit filma.

Dugo očekivana saga o superheroju započela je prikazivanje u SAD-u i Kanadi u petak, dok se film u drugim zemljama u svijetu počeo prikazivati 1. maja. "Spidey" je u Aziji već oborio rekorde, a u našim kinima se prikazuje od 3. maja.

Dosadašnji rekord prvog dana prikazivanja držali su Walt Disneyevi "Pirati s Kariba" iz jula 2006. godine sa zaradom od 55,8 miliona američkih dolara, dok je isti film prvog vikenda zaradio 135,6 miliona dolara. Hoće li ga Spider-Man preteći, saznati ćemo u ponedjeljak.

Na osnovu podataka o prodaji ulaznica na kino blagajnama prvog dana prikazivanja, distributeri filma "Spider-Man 3" smatraju da će na kraju prvog vikenda prikazivanja zaraditi između 135 i 145 miliona američkih dolara.