Film/TV
0

“Spider-Man 3“ na repertoaru Meeting Pointa

Sarajevo-x.com
U sarajevsko kino Meeting Point 3. maja na repertoar stiže jedan od najočekivanijih filmova ove godine, Spider-Man 3, u kojem reditelj Sam Raimi ponovo ujedinjuje glumačku ekipu iz prva dva pustolovna hita, zapličući ih u mračnu mrežu tajni, osvete, ljubavi i oprosta koja će ponijeti gledatelje u nove visine uzbuđenja.

Producenti Spider-mana 3, koji je jedan od najskupljih filmova ikad snimljenih, nadaju se ponavljanju, ako ne i nadmašivanju uspjeha ranijih epizoda o Spider-Manu koje su zaradile više od milijardu i po dolara, a tome u prilog govore i prve reakcije kritike i publike.

Spider-Man 3 ocijenjen je kao najbolji, najkompletniji, najimpresivniji, ali i najhumorističniji do sada po mnogo čemu. Predviđa se da će upravo ovaj film, uz Pirate s Kariba 3 (koji također krajem maja dolazi na repertoar Meeting Pointa) biti najveći ovogodišnji blockbuster.

Euforija oko čovjeka-pauka otišla je toliko daleko da je u New Yorku proglašena i Spider-manova sedmica koja se u Velikoj jabuci održava od 30. aprila do 6. maja. Ova manifestacija uključuje premijeru filma na prestižnom Tribeca Film Festivalu, te još nekoliko svečanih projekcija u raznim kvartovima New Yorka, izložbu paukova u Prirodnom muzeju, programe u kojima urbani pjesnici repuju na temu Spider-Mana, potragu za skrivenim paukovim znakovima u zoološkom vrtu Bronxa, te posebno organizovane ture razgledanja grada.

Uloge u filmu Spider-Man 3 ostvarili su Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace, Bryce Dallas Howard, Rosemary Harris, Theresa Russell, Cliff Robertson.

U Spider-Manu 3, također snimljenom prema legendarnom serijalu Marvel Comicsa, Peter Parker je, napokon, uspio pronaći ravnotežu između svoje odanosti prema M.J. i svojih obaveza super junaka. No, sprema se oluja koju on ne može predvidjeti. Kada se njegovo odijelo odjednom promijeni, postavši potpuno crno i pojačavajući njegove moći, to mijenja i njega samoga izvlačeći na površinu mračnu, osvetoljubivu stranu njegove osobnosti koju se neuspješno trudi kontrolirati. Pod utjecajem odijela, Peter postane previše siguran u sebe i počinje zanemarivati ljude kojima je najviše stalo do njega. Prisiljen odabrati između zavodljive moći svog novog odijela i milosrdnog junaka koji je ranije bio, Peter mora brzo nadvladati vlastite demone kada dvojica najstrašnijih zločinaca do sada, Sandman i Venom, gladni osvete, odluče udariti Petera tamo gdje je najosjetljiviji - na ljude koje voli.

Treći nastavak filma o čovjeku-pauku na repertoaru kina Meeting Point prikazivaće se u terminima od 18:30 i 21 sat.