Film/TV
0

Spektakli u 3D-u i krimi drama u Family Centru Ekran u Zenici

Klix.ba
Spektakularni 3D spektakl "47 Ronina", "Vuk sa Wall Streeta" i "Šetnja sa dinosaurusima (3D)" od 26. decembra su na programu u Family Centru Ekran Zenica.
Posljednju filmsku sedmicu u 2013. godini otvaramo premijernim prikazivanjem 3D spektakla u kojem se Keanu Reeves spektakularno vraća akcionoj avanturi "47 Ronina" (47 Ronin). Kad izdajnički vojni zapovednik ubije njihovog vladara i protjera vojsku, 47 samuraja bez gospodara zaklinje se na osvetu i vraćanje časti. Otjerani iz svojih domova i raštrkani širom zemlje, ova grupa Ronina morat će da potraži pomoć od Kaija (Reeves) – meleza koga su jednom odbili – za borbu kroz divlji svijet mitskih zvjeri, čarolija mijenjanja oblika i nevjerovatnih užasa. Nakon što ovaj prognani, zarobljeni izgnanik postane njihovo najsmrtonosnije oružje, on će se pretvoriti u heroja koji će inspirisati ovu ekipu malobrojnih pobunjenika da osvoji vječnost.

Termini projekcija su svaki dan od 18:00 i 20:30 sati.

Nova filmska sedmica donosi još jednu svjetsku premijeru biografske krimilastičke drame "Vuk sa Wall Streeta" (The Wolf of Wall Street), genijalnog režisera Martina Scorsesea, koji ponovno oduševljava adaptacijom biografije intrigantnog burzovnog mešetara. Više, više, više - nikad nije dovoljno! Temeljen na istinitoj priči, film predstavlja život Jordana Belforta (Leonardo Di Caprio) , od njegova uspona na burzi, velikih zarada i života na visokoj nozi, do pada povezanog s kriminalom i korupcijom.

Termini projekcija su svaki dan od 20:00 sati.

Zabava za cijelu porodicu u prazničnom ruhu zagarantovana je uz avanturu koju smo čekali više od 70 miliona godina, 3D ostvarenjem "Šetnja sa dinosaurusima 3D" (Walking with dinosaurus). Prvi put u historiji filma publika će uistinu osjetiti kako je bilo kad su dinosauri vladali Zemljom. Najnovija otkrića i najmodernija tehnologija predstavit će vam dinosaure stvarnije nego ikad prije, unutar prave prethistorijske pustolovine! Mali dinosaur Patchi dokazat će da preživljavanje nije rezervirano samo za najveće i najjače.

Termini projekcija su radnim danom od 14:00 i 16:00 sati, a subotom i nedjeljom od 12:00 i 15:00 sati.

Obavještavamo sve posjetioce da u utorak, 31.12.2013. godine neće biti filmskih predstava, navode iz Family Centra Ekran.