U Cinema Cityju od 17. juna
0

FOTO / Spektakl "Streetdance" i akcioni triler "22 metka"

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City koji je proteklog vikenda prešao magičnu cifru od 300.000 posjetitelja u prvih 10 mjeseci rada i za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje najaktuelnijih filmskih naslova i nove velike promotivne akcije.

Program od 17. juna predvodi plesni spektakl "Streetdance“. Trenutno najpopularniji ples na svijetu koji ima zaista široku bazu poklonika i među mladima Bosne i Hercegovine dolazi i na veliki ekran u trenutno vrlo popularnom mjuziklu mladog britanskog autorskog dvojca Maxa Giwe i Danie Pasquini.

U naslovnim ulogama filma koji je prije nekoliko sedmica otvoren na prvom mjestu top-liste najgledanijih filmova na britanskim kino-blagajnama sa zaradom od preko tri miliona dolara gledamo mlade ljepotice Rachel McGowall, junakinju hit mjuzikla "Mamma Mia!“ i Nicholu Burley te britanske veterane Charlote Rampling i Chrisa Wilsona.

U filmu koji će i one najusporenije u ovim vrućim ljetnim daninma svojim sjajnim soundtrackom i vrhunskih plesnim tačkama podići na noge gledamo i nastupe sjajne plesne skupine Flawless.

Priča prati plesačicu Carly, zaljubljenu u harizmatičnog dečka Jaya, a njihova plesna grupa upravo je ušla u finale Street Dance prvenstva Velike Britanije. No, sve se mijenja kada Jay napusti Carly i plesnu skupinu, te pritom slomi njeno srce, a snove street dance plesača dovede u opasnost. U toj teškoj situaciji Carly plesnoj grupi – a i sebi – pokušava dokazati da ih može odvesti do pobjede...

BH premijera filma "Streetdance“ koja ide prije one u kino-dvoranama sjevernoameričkog kontinenta zakazana je za 17. juni u 20:30 sati u dvorani 1 uz plesni performans plesnih grupa "PARKOUR FREE RUN UNLIMITED CREW", "AVANT GARDE" i "FRESH GENERATION" pobjednika velikog Streetdance takmičenja održanog na trgu BBI 29. maja, a u maloj nagradnoj igri svi gledatelji putem grebalica osvojiti poklon bonove za kupovinu u BBI Centru.

Od 17. juna na programu Cinema Cityja naći će se i akcioni triler "22 metka“. U novom autorskom uratku sjajnog francuskog glumca i reditelja Richarda Berrya u naslovnoj ulozi gledamo neponovljivog veterana Jeana Renoa, koji nas je oduševio u blockbuster serijalu "Nemoguća misija“ i kritičarskim favoritima "Nikita“ i "Leon: Profesionalac“.

U filmu Reno igra Charlyja Matteia, odmetnika koji je ostavio kriminalnu prošlost . Prošle su tri godine ugodnog života koje je posvetio svojoj supruzi i djeci, ali jednog zimskog jutra nepoznati počinitelji napadaju ga u podzemnom parkingu u staroj luci Marseja i ostavljaju ga polumrtvog sa 22 metka u tijelu. Protivno svim očekivanjima Charly ostaje živ i ubrzo kreće u osvetu protiv svojih krvnika…

Od 17. juna Cinema City najavljuje novu veliku promotivnu akciju, filmski maraton "Sumrak“.

"Sumrak saga: Pomračina“, treći nastavak filmskog serijala nastalog prema planetarno popularnom bestseller predlošku spisateljice Stephenie Meyer svoju će Svjetsku premijeru doživjeti 1. jula i u multiplexu Cinema City koji je tim povodom upriličio pravi filmski maraton sa tri uzastopne projekcije originalnog filma "Sumrak“, drugog nastavka "Mladi mjesec“ i novog filma.

Svi najveći fanovi kultnog serijala do ulaznica po cijeni od 11 KM za sve tri projekcije mogu doći od 17. juna na blagajnama multiplexa, a najsretniji među njima imaju priliku na poklon osvojiti i komplet knjiga "Sumrak“, poklon knjižare Bybook.

Od 17. juna kreće pretprodaja ulaznica za novi nastavak hit animiranog serijala "Priča o igračkama 3“. Zahvaljujući distributeru Art Servis svi kupci ulaznica filma koji je sinhronizovan na naš jezik uz pomoć glasova hrvatskih glumaca Ranka Zidarića, Krešimira Mikića i Pjera Meničanina dobiće poklon na temu filma (kapa, majica, rokovnik, šolja, jojo, frizbi...), a nagradna igra traje do isteka zaliha.

U pretprodaji od 17. juna naći će se i ulaznice za romantičnu komediju "Ubice“ u kojoj u naslovnim ulogama gledamo zvijezdu mega hita "Gola istina“ i TV-serije "Uvod u anatomiju“ Catherine Heigl te urnebesnog ljepotana Ashtona Kutchera.

Sve infomacije u vezi sa filmskim maratonom "Sumrak“, pretprodajom ulaznica za "Priču o igračkama 3“ i "Ubice“ te premijerom filma "Streetdance“ svi zainteresovani mogu dobiti putem web-stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem infotelefona: 033 567 288.