|

Specijalni program posvećen 25. SFF-u na nekoliko bh. televizija

Specijalni program posvećen 25. SFF-u na nekoliko bh. televizija
14
E. Lj.
14.8.2019. u 22:18
16
komentara
14

dijeljenja
Specijalni program posvećen 25. SFF-u na nekoliko bh. televizija Foto: Klix.ba
Jubilarni 25. Sarajevo Film Festival počinje 16. augusta, a za osam dana trajanja festivala prikazat će rekordan broj filmova i svjetskih premijera. Nekoliko bh. televizija svojim gledaocima će ponuditi specijalni program posvećen najvažnijem filmskom događaju u ovom dijelu Evrope.
"Dobro došli u srce Sarajeva" naziv je specijalne emisije koja će se na TV1 emitovati uživo četiri puta dnevno. Zerina Patković, Minja Šurković, Milica Jovović, Mirza Salković i Vladimir Čolaković ugostit će oko 150 gostiju, javljati se sa crvenog tepiha i voditi razgovore s najvećim regionalnim, ali i svjetskim zvijezdama koje su gosti ovogodišnjeg SFF-a.

"Ovo je jedan veoma zahtjevan projekt, ali uz timski rad sve ide lakše", rekla je Patković.


Atmosferu najveće regionalne filmske smotre gledaocima Nove BH će u emisiji "Danas kod nas" prenositi Aida Jokanović i Ajdin Kulenović svakog dana, od 16. do 23. augusta, u terminu od 17:30 do 18:30 sati.

"Osim porodice i prijatelja, Sarajevo Film Festival me svih ovih godina vraćao u Sarajevo i bio je razlog mojih dolazaka. Zato sam mnogo sretna što ćemo se ove godine ponovo družiti", kaže Jokanović koja već dvanaest godina živi u Beogradu.

Aida Jokanović i Ajdin Kulenović Aida Jokanović i Ajdin Kulenović


Sva dešavanja na Sarajevo Film Festivalu i oko njega moći će pratiti i gledaoci BHT1, kao i slušaoci BH Radija 1. Na dan otvorenja, 16. augusta, BHT 1 započinje program u 19:30 prijenosom s Festivalskog trga, nakon čega slijede prijenos sa crvenog tepiha, prijenos svečane ceremonije otvaranja iz Narodnog pozorišta te prvo izdanje "BHT 1 Exclusivea".


Jutarnja emisija "Sarajevo grad filma", čije emitovanje počinje u 9:15 sat na Pozorišnom trgu donijet će priče o dešavanjima iza festivalskih kulisa uz razgovore s gostima festivala. Osim toga, BHT 1 će prenositi festivalski program "Kafa sa..." koji će biti emitovan svakog dana u 11 sati. Od 17. do 23. augusta u 17:30 sati bit će emitovana emisija "Festivalska pozornica", dok će u večernjem terminu biti emitovane "Hronike Festivala".

Maja Čengić Miralem (Foto: Klix.ba) Maja Čengić Miralem (Foto: Klix.ba)


Goste Sarajevo Film Festivala na crvenom tepihu dočekivat će Maja Čengić Miralem i Haris Bilalović.

"Godinama radimo u istoj kući, ali nažalost nismo ranije imali priliku sarađivati kao voditeljski par. Bit će mi zadovoljstvo da na crvenom tepihu ugostimo najveće zvijezde ovogodišnjeg SFF-a", rekla je Čengić Miralem.

I N1 je pripremio specijalni program za ovu priliku, a kako su najavili publiku će voditi kroz sve festivalske lokacije, donositi pregled filmova i najzanimljivijih sadržaja. Najavljuju i detalje o popratnim dešavanjima, kao i ekskluzivne intervjue sa velikanima filmske industrije, a na Festivalskom trgu imat će otvoreni studio. Specijalna emisija bit će prikazivana svake festivalske večeri od 21 sat.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...