Uživo s crvenog tepiha
14

Specijalni program posvećen 25. SFF-u na nekoliko bh. televizija

E. Lj.
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Jubilarni 25. Sarajevo Film Festival počinje 16. augusta, a za osam dana trajanja festivala prikazat će rekordan broj filmova i svjetskih premijera. Nekoliko bh. televizija svojim gledaocima će ponuditi specijalni program posvećen najvažnijem filmskom događaju u ovom dijelu Evrope.

"Dobro došli u srce Sarajeva" naziv je specijalne emisije koja će se na TV1 emitovati uživo četiri puta dnevno. Zerina Patković, Minja Šurković, Milica Jovović, Mirza Salković i Vladimir Čolaković ugostit će oko 150 gostiju, javljati se sa crvenog tepiha i voditi razgovore s najvećim regionalnim, ali i svjetskim zvijezdama koje su gosti ovogodišnjeg SFF-a.

"Ovo je jedan veoma zahtjevan projekt, ali uz timski rad sve ide lakše", rekla je Patković.

Atmosferu najveće regionalne filmske smotre gledaocima Nove BH će u emisiji "Danas kod nas" prenositi Aida Jokanović i Ajdin Kulenović svakog dana, od 16. do 23. augusta, u terminu od 17:30 do 18:30 sati.

"Osim porodice i prijatelja, Sarajevo Film Festival me svih ovih godina vraćao u Sarajevo i bio je razlog mojih dolazaka. Zato sam mnogo sretna što ćemo se ove godine ponovo družiti", kaže Jokanović koja već dvanaest godina živi u Beogradu.

Aida Jokanović i Ajdin Kulenović
Aida Jokanović i Ajdin Kulenović

Sva dešavanja na Sarajevo Film Festivalu i oko njega moći će pratiti i gledaoci BHT1, kao i slušaoci BH Radija 1. Na dan otvorenja, 16. augusta, BHT 1 započinje program u 19:30 prijenosom s Festivalskog trga, nakon čega slijede prijenos sa crvenog tepiha, prijenos svečane ceremonije otvaranja iz Narodnog pozorišta te prvo izdanje "BHT 1 Exclusivea".

Jutarnja emisija "Sarajevo grad filma", čije emitovanje počinje u 9:15 sat na Pozorišnom trgu donijet će priče o dešavanjima iza festivalskih kulisa uz razgovore s gostima festivala. Osim toga, BHT 1 će prenositi festivalski program "Kafa sa..." koji će biti emitovan svakog dana u 11 sati. Od 17. do 23. augusta u 17:30 sati bit će emitovana emisija "Festivalska pozornica", dok će u večernjem terminu biti emitovane "Hronike Festivala".

Maja Čengić Miralem (Foto: Klix.ba)
Maja Čengić Miralem (Foto: Klix.ba)

Goste Sarajevo Film Festivala na crvenom tepihu dočekivat će Maja Čengić Miralem i Haris Bilalović.

"Godinama radimo u istoj kući, ali nažalost nismo ranije imali priliku sarađivati kao voditeljski par. Bit će mi zadovoljstvo da na crvenom tepihu ugostimo najveće zvijezde ovogodišnjeg SFF-a", rekla je Čengić Miralem.

I N1 je pripremio specijalni program za ovu priliku, a kako su najavili publiku će voditi kroz sve festivalske lokacije, donositi pregled filmova i najzanimljivijih sadržaja. Najavljuju i detalje o popratnim dešavanjima, kao i ekskluzivne intervjue sa velikanima filmske industrije, a na Festivalskom trgu imat će otvoreni studio. Specijalna emisija bit će prikazivana svake festivalske večeri od 21 sat.