Petak i subota
0

Specijalni filmski program u Meeting Pointu

Sarajevo-x.com
U petak i subotu (2. i 3. oktobra) u kinu Meeting Point neće se prikazivati film "Lornina ćutnja" koji je na repertoaru još od 29. septembra. Zamijenit će ga filmski program u povodu obilježavanja 20 godina Odsjeka za režiju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Za petak je predviđen ciklus ratnih filmova režisera sa Odsjeka za režiju ASU-a. U 19 sati bit će prikazan "Mizaldo" Benjamin Filipović, a od 21 su na programu dokumentarni filmovi "Palio sam noge" Srđana Vuletića, "Ulica pod opsadom" Ademira Kenovića, "Moja mama šehid", zajednički projekat Danisa Tanovića i Dine Mustafića, te "Djeca kao i sva druga" Pjera Žalice.

U subotu će svi zainteresovani od 11, 13 i 15 sati imati priliku pratiti studentske radove, a od 17 i 19 sati su diplomski filmovi bivših studenata ASU-a, među kojima je i "Prvo smrtno iskustvo" Aide Begić i "10 minuta" Ahmeda Imamovića", te "Crvene gumene čizme" Jasmile Žbanić.

Od 21:40 počinje dio programa nazvan "Kad su bili malo mlađi" u okviru kojeg će biti prikazani raniji filmovi uspješnih bh. autora, kao što su Danis Tanović, Srđan Vuletić, Dino Mustafić, Haris Pašović i drugi.

Ulaz za sve projekcije je slobodan.