23. godišnjica
96

Specijalna projekcija filma "Scream for me Sarajevo" 14. decembra u BKC-u

Klix.ba
Povodom obilježavanja 23. godine od održavanja koncerta legendarnog Bruce Dickinsona, frontmena benda Iron Maiden u opkoljenom Sarajevu, 14. decembra će u Bosanskom kulturnom centru biti organizirana specijalna projekcija filma "Scream for me Sarajevo".

"Scream for me Sarajevo" je dokumentaristička priča bazirana na ideji Jasenka Pašića koji je uz pomoć režisera Tarika Hodžića i producenta Adnana Ćuhare uspio sklopiti sve segmente i aktere ovog spektakularnog događaja koji je na trenutak građane Sarajeva sklonio od ratnih strahota i užasa.

"Mnoštvo nikad neobjavljenih arhivskih fotografija i snimaka legendarnog Milomira Kovačevića- Strašnog, intervjui urađeni sa desetinama ljudi - od posjetitelja koncerta do samog Bruce Dickinsona i članova benda te od same ideje za organiziranjem ovakvog koncerta u ratnoj zoni zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim", navode iz BKC-a.

Film je prikazan na brojnim festivalima širom svijeta i osvojio je na desetine priznanja u različitim kategorijama.

Specijalna projekcija filma Scream for me Sarajevo bit će upriličena 14. decembra u BKC-u, s početkom u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 8 KM možete kupiti na blagajni BKC-a svaki dan osim nedjelje u terminu od 10 do 17 sati.