Film/TV
88

Specijalci učestvovali u snimanju spota ispred Narodnog pozorišta Sarajevo

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u prijepodnevnim satima počelo je snimanje najavnog spota Omladinskog Film Festivala (OFF) za 2017. godinu, u kojem se kao akteri pojavljuju i pripadnici sarajevske policije.

S obzirom na to da su žute trake, specijalci i policijska vozila zaintrigirali i donekle uznemirili građane, iz Narodnog pozorišta Sarajevo su saopćili da su za snimanje date sve potrebne dozvole i da nema razloga za strah.

"Službu sigurnosti Narodnog pozorišta Sarajevo su uredno obavijestili i kontaktirali iz Omladinskog Film Festivala Sarajevo molbom za učešće u snimanju kratkog spota koji se ujedno realizuje pod pokroviteljstvom MUP-a KS", rekao je voditelj Službe sigurnosti NPS Ervin Kudo.

U snimanju učestvuju pripadnici Specijalne policije MUP-a KS, statisti, kao i glumac Adnan Hasković, kazao je za Klix.ba Kenan Musić, direktor Festivala.

Omladinski Film Festival ove godine se održava od 26. do 30. jula, a selektor programa je Sead Kreševljaković. Početkom januara objavljen je konkurs za prijavu filmova, a više detalja potražite ovdje.