Film/TV
4

Spas u posljednji čas: James Cameron se vraća "Terminatoru"

Klix.ba
Slavni američki redatelj James Cameron počeo je pripreme koje bi trebale označiti njegov povratak vjerovatno najpoznatijoj naučnofantastičnoj franšizi – "Terminator".

Kako piše holivudski magazin Deadline, Cameron se neće vratiti kao reditelj, već kao "kum" budućeg filma ili filmova koje bi trebalo da režira Tim Miller, poznat kao čovjek iz uspješnog filma "Deadpool". Ono što je vjerovatno jeste da će film ili filmovi biti svojevrsni reboot franšize, ali i njegov konačni kraj.

Cameron je otac nekih od najvećih filmova SF žanra svih vermena, a samo neki od njih su "Terminator", "Aliens", "The Abyss" i "Avatar". Manjak njegove umiješanosti u ne tako uspješnim inačicama "Terminator 3" i "Terminator Salvation" te jedva primjetno učešće u kreiranju katastrofalnog "Terminator Genysis" ukazuju da bi njegovo preuzimanje kormila oživilo gotovo uništenu ideju filma.

"Terminator Genysis" je toliko loše primljen kod fanova da je Paramount otkazao ideju o još jednom nastavku.

U cijelu priču o povratku Camerona umiješan je David Ellison, direktor Skydance Media koji trenutno polaže prava na franšizu. Ellison navodno već sada radi na okupljanju prave ekipe. S druge strane, Cameron bi pravo na ponovno korištenje svog remek-djela mogao steći tek 2019. godine, tako da nije sasvim jasno kako će sve funkcionisati.

Također, tu je problem vremena, jer Cameron radi na nastavcima Avatara.