Višemilionske zarade
64

Sofia Vergara i Kaley Cuoco na vrhu Forbesove liste najplaćenijih TV glumica

Klix.ba
Sofia Vergara i Kaley Cuoco
Sofia Vergara i Kaley Cuoco
Američki prestižni biznis magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih televizijskih glumica za 2017. godinu, a na tronu su i dalje atraktivna Kolumbijka Sofia Vergara te simpatična Amerikanka Kaley Cuoco.

Vergara je u protekloj godini zaradila 41,5 miliona dolara, a većinu novca zaradila je zahvaljujući angažmanu u popularnoj seriji "Moderna porodica" (Modern family). Također, Sofia je ostvarila veliku zaradu i kroz saradnju s brendovima Head & Shoulders, Pepsi, Avon i CoverGirl.

Odmah nakon Kolumbijke, na drugom mjestu liste nalazi se Couco, zvijezda serije "Teorija velikog praska" (The Big Bang Theory). Ona godišnje zaradi 26 miliona dolara, a navodno za jednu epizodu humorističke serije zaradi milion dolara.

Na trećem mestu Forbesove liste nalaze se Elen Pompeo i Mindy Kaling koje su proteklu godinu zaradile po 13 miliona dolara. Popmeo je poznata po ulozi doktorice Meredith Grey u seriji "Uvod u anatomiju" (Grey's Anatomy), a Kaling po ulozi Mindy Lahiri u seriji "Projekt Mindy" (The Mindy Project).

Druge dobro plaćene televizijske glumice koje su se našle na Forbesovoj listi su Mariska Hargitay s godišnjom zaradom od 12,5 miliona dolara, Julie Bowen koja zarađuje 12 miliona dolara, Kerry Washington 11 miliona dolara, Priyanka Chopra deset miliona dolara, Robin Wright devet miliona dolara te Pauley Perrette 8,5 miliona dolara.