Američki box office
22

VIDEO / "Snjeguljica" ubjedljivo najgledaniji film proteklog vikenda

Klix.ba
Fantazijski spektakl "Snjeguljica" se mimo svih očekivanja smjestio na prvo mjesto najgledanijih filmova proteklog vikenda u kinima širom Sjeverne Amerike.

U svom prvom vikendu prikazivanja film inspiriran istoimenom bajkom zaradio je 56,3 miliona dolara što je 30 miliona više nego što je filmska industrija očekivala.

"Nismo očekivali više od 40 miliona posebno kad imate u vidu naslov koji odbija muške gledatelje", kazao je Nikki Rocco iz distribucijske kompanije Universal Pictures.

Iako distributeri na projekcijama nisu očekivalu pripadnike jačeg spola, koji preferiraju akcijske filmove, podaci pokazuju da su i oni u velikom broju došli pogledati "Snjeguljicu" što je rezultiralo dobrom zaradom i prvim mjestom na listi najgledanijih.

"Snjeguljica" je u inozemstvu zaradila dodatnih 39 miliona što je u totalu 95 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja. U filmu glume Kristen Stewart, Charlize Theron i Chris Hemsworth.

Na drugom mjestu ovog vikenda smjestio se treći nastavak "Muškaraca u crnom" sa 49,3 miliona dolara. Film "The Avengers" još uvijek se dobro drži. Proteklog vikenda je bio treći najgledaniji film u američkim kinima inkasiravši 20, 3 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova u američkim kinima (zarada u milionima dolara):

  1. "Snjeguljica - 56,3
  2. "Muškarci u crnom 3" - 29,3
  3. "The Avengers" - 20,2
  4. "Battleship" - 4,8
  5. "Diktator - 4,7
  6. "The Best Exotic Marigold Hotel" - 4,6
  7. "What to Expect When You're Expecting" - 4,4
  8. "Dark Shadows" - 3,8
  9. "Chernobyl Diaries" - 3
  1. "For Greater Glory" - 1,8