Film/TV
15

"Snjeguljica i lovac" na programu multiplexa Ekran Zenica

Klix.ba
Filmski program multiplexa Ekran predvodi svjetska premijera naslova koji nam dolazi od producenata filma “Alisa u zemlji čuda”. Riječ je o najnovijoj adaptaciji jedne od najvoljenijih bajki i fantazijskom spektaklu "Snjeguljica i lovac" (Snow White and the Huntsman).

U akcionoj avanturi epskih razmjera "Snjeguljica i lovac", Kristen Stewart igra jedinu osobu u zemlji koja je ljepša od zle kraljice, koju utjelovljuje oskarovka Charlize Theron. Zla kraljica želi uništiti Snjeguljicu, ali ono što ni ne pretpostavlja jeste to da je ovu djevojku, koja je uspjela da joj se otrgne i prijeti da joj preotme vlast, vještini ratovanja poučavao niko drugi do lovac po imenu Eric kojeg igra Chris Hemsworth. A upravo je on poslat da ubije Snjeguljicu.

Sam Claflin se pridružuje ekipi internacionalnih zvijezda u ulozi Vilijama, mladog vojvode koji je već duže očaran Snjeguljicinim prkosom i unutrašnjom čistoćom. On će se pridružiti patuljcima koji prate Snjeguljicu i lovca na ovom fantastičnom putovanju.

Novu verziju legendarne priče koja ostavlja bez daha donose Joe Roth, producent koji stoji iza "Alise u Zemlji Čuda", producent Sam Mercer i priznati reditela reklama i vrhunski vizualista Ruperta Sanders.

Termini projekcija: svaki dan od 15:00, 18:00 i 20:30 sati. Subotom i nedjeljom i dodatni termin od 12:00 sati.