Red Bull Remake
73

Snimite kratki film i osvojite 4.000 KM

Klix.ba
S prošlogodišnje ceremonije dodjele nagrada
S prošlogodišnje ceremonije dodjele nagrada
Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha, filmsko takmičenje Red Bull Remake ponovo je uzburkalo sve zaljubljenike u sedmu umjetnost, koji su dobili šansu da, pomoću mobitela, web-kamere ili profesionalne opreme, izraze svoju kreativnost i na kraju osvoje nagradu za svoj filmski uradak.

Nagrada za najbolji film iznosi 4.000 KM ili putovanje za cijelu ekipu na neki od Red Bull evenata u Evropi. Spremna je i nagrada za najboljeg glumca i glumicu, koji će dobiti po 500 KM, a najbolji film prema ocjeni publike će dobiti VIP karte za Sarajevo Film Festival, dok će ostali dobitnici na ceremoniji dodjele nagrada osim statua dobiti i sponzorske pakete.

Red Bull Remake je filmsko takmičenje zamišljeno da potakne umjetničko izražavanje i kreativnost, bazirano na poznatim Red Bull reklamama, koje su emitovane u BiH tokom proteklih godina. Na web-stranici www.redbullremake.ba je postavljeno 29 reklama, potencijalni učesnici trebaju izabrati jednu od reklama i snimiti sopstveni remake. Na istoj stranici mogu se pogledati filmovi koji su pobijedili na prošlogodišnjem takmičenju Red Bull Remake 2011.

Šest ekipa je pokazalo profesionalan pristup, u najkraćem roku su uploadovali svoje filmove i tako stekli naklonost žirija. Ako žiri bude neodlučan između dva filma, prednost će imati film koji je ranije uploadovan na stranicu.

Posljednji rok za uploadovanje filmova je ponedjeljak, 11. juni 2012. godine, do podne, što je dovoljno vremena da se uljepšaju efekti na snimljenim filmovima prije uploadovanja. Više informacija na www.redbullremake.ba.