{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snima se kratki film koji će promovirati ostanak mladih u BiH

N
NINA
27.10.2004. u 00:02
0
0
Snima se kratki film koji će promovirati ostanak mladih u BiH
0
Snima se kratki film koji će promovirati ostanak mladih u BiH
Fondacija za kreativni razvoj je uz finansijsku pomoć donatora, međunarodne organizacije GKP (Global Knowledge Partnership) u julu 2004. pokrenula program “Mladi ostaju u BiH” koji će se završiti do januara 2005., a konačan proizvod tog projekta će biti kratki film sastavljen od sedam priča (iz sedam gradova) koji će promovirati ostanak mladih u Bosni i Hercegovini.
Naime, cilj projekta je podržati raznovrsne grupe mladih ljudi u motiviranju njihovih vršnjaka da ostanu u BiH i zajednički grade otvorenije, pravednije i tolerantnije društvo. U projekta su uključeni mladi iz sedam BiH gradova, odnosno 12 nevladinih organizacija.

Te nevladine organizacije su: Altruist, NDC i Mladi most (Mostar), Centar života (Konjic), Most i Savjet mladih (Višegrad), Obrazovanje gradi BiH, Narko-NE i FKR (Sarajevo), OKC (Banja Luka), Pod istim suncem (Jablanica) i Šaht (Bugojno).

Nakon što je sedam predstavnika uključenih zajednica prošlo kroz dva treninga videomontaže, trenutno su u toku snimanja po gradovima, a krajem mjeseca novembra će se pristupiti montaži priča.

Predviđeno je da se finalni proizvod posredstvom mreže omladinskih središta distribuira diljem BiH, zatim prikaže na što više TV stanica te pošalje na nekoliko festivala studentskog filma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: