Sindrom ukočene osobe
89

Snima se dokumentarac o Celine Dion: Prikazivat će njenu borbu s rijetkim neurološkim poremećajem

L. R.
Celine Dion (Foto: EPA-EFE)
Celine Dion (Foto: EPA-EFE)
Platforma za streaming Amazon-MGM planira objaviti dokumentarni film od Celine Dion i njenoj borbi sa sindromom ukočene osobe.
Dokumentarac pod nazivom "I am: Celine Dion" ima za cilj edukovati o sindromu ukočene osobe s kojim se slavna pjevačica bori već neko vrijeme.

Film se proteže kroz godinu dana njene borbe s rijetkim neurološkim poremećajem, koji utječe na leđnu moždinu i mozak. Rediteljica filma je Irene Taylor, a datum premijernog prikazivanja još uvijek nije poznat.

"Posljednjih nekoliko godina bilo je tako izazovno za mene. To je put od otkrivanja mog stanja do učenja kako živjeti s njim i kako se njime nositi, ali ne dopustiti da me to definira", navela je izjavi za medije.

"Kako se put do nastavka moje karijere nastavlja, shvatila sam koliko mi je nedostajalo da vidim svoje fanove. Tokom odsutnosti na sceni, odlučila sam da želim dokumentirati ovaj dio svog života kako bih pomogla drugima koji dijele istu dijagnozu", objasnila je.

Zvanični sinopsis dokumentarca navodi da je riječ o "emotivnom, energičnom i ljubavnim pismom posvećenom muzici".

Podsjećamo, Celine Dion je decembru 2022. godine otkrila da se suočava sa sindromom ukočene osobe, rekavši da grčevi povezani s tim stanjem utječu na svaki aspekt njenog svakodnevnog života. Zbog toga je morala otkazati sve nastupe,

Također, u decembru prošle godine, njena sestra otkrila je da Celine nema kontrolu nad svojim mišićima, ali da istinski vjeruje da će se jednog dana vratiti muzičkoj karijeri.