Marvel Studios produkcija
37

Snima se četvrti nastavak filma "Captain America"

I. S.
Foto: Chuck Zlotnick/Marvel Studios
Foto: Chuck Zlotnick/Marvel Studios
U pripremi je četvrti dio Marvelove filmske franšize "Captain America", izvještava magazin People. Hollywood Reporter je prvi objavio ovu informaciju.

Malcolm Spellman i Dalan Musson rade na scenariju, a vijest o četvrtom dijelu se pojavila nekoliko sati nakon što se emitovala posljednja epizoda mini serije "The Falcon and the Winter Soldier" na Disney+ servisu u petak (njih dvojica su također bili scenaristi ove serije).

Trenutno nema detalja o likovima, ali mnogi obožavatelji smatraju da će se nadolazeći film fokusirati na Sama Wilsona (Anthony Mackie), koji je preuzeo ulogu Kapetana Amerike u finalu "The Falcon and the Winter Soldier".

Steve Rogers, kojeg je glumio Chris Evans, se odrekao plašta Kapetana Amerike na kraju filma "Avengers: Endgame" 2019. godine, predavši svoj štit Samu. Sam se dvoumio da li da prihvati da postane novi Kapetan Amerike i upravo je ovo bila tema mini serije "The Falcon and the Winter Soldier".

Predsjednik kompanije Marvel Studios Kevin Feige je u razgovoru za Entertainment Weekly govorio o budućnosti likova Sama i Buckyja (Sebastian Stan).

"Imamo zacrtanu budućnost likova nakon završetka 'The Falcon and the Winter Soldier', ali trenutno ne želim ništa više otkriti", rekao je on.

Vezani članci