U kinima 2014. godine
3

Snima se biografski film o Freddieju Mercuryju

Klix.ba
Mnogo puta odgađano snimanje biografskog filma o Freedieju Mercuryju će konačno početi naredne godine.

Projekt, u kojem glavnu ulogu igra komičar Sacha Baron Cohen, stoji u pripremi još od 2009. godine, a snimanje je prema prvim planovima trebalo početi još prošle godine.

Međutim, nedavno je potvrđeno da su konačno potpisani svi ugovori uz čiju pomoć će legendarni pjevač grupe Queen konačno dospjeti na filmsko platno. Film će u kinima biti prikazan 2014. godine.

"Obećao sam novosti nakon sastanka grupe Queen. Naša glavna tema je bio film o Freddieju i mogu vam reći da smo konačno pokrenuli neke stvari. Većina razgovora je vođena oko potpisivanja ugovora. To je jako kompleksno. Teško je odrediti ko je odgogovran za šta. Djelići konačno padaju na svoje mjesto iako kasnimo dosta.

Snimanje će početi u proljeće naredne godine, a Sacha Baron Cohen će glumiti Freddieja.

Film bi trebao biti spreman za prikazivanje početkom 2014. godine. Imali smo još nekih planova, ali to će morati malo sačekati. Siguran sam da se Freddie sada negdje smije", rekao je Brian May, gitarist grupe Queen.

Scenarij za film će pisati Peter Morgan, a pratit će se tri godine do nastupa grupe na koncertu Live Aid 1985. godine. Producent će biti Graham King.