Film/TV
0

"Snijeg" Aide Begić na Berlinskom filmskom festivalu

FENA
Nakon dva festivala A- kategorije (Cannes film festivala - gdje je film osvojio Grand Prix Semaine de la Critique i Toronto film festivala) igrani film "Snijeg" Aide Begić bit će prikazan na još jednom festivalu A-kategorije - Berlinskom filmskom festivalu.

Ovaj uspjeh filma "Snijeg" potvrđen je i činjenicom da će film igrati u dva programa - programu "Generation" i prestižnom programu "Culinary Cinema".

U programu "Generation", inače posvećenom filmovima koji su prikladni za dječiju publiku film bh. rediteljice takmičit će se i za nagradu "Kristalni medvjed", a bit će prikazan 8., 10. i 13. februara.

Program "Culinary Cinema" predstavlja poseban užitak ljubiteljima dobrog filma i dobre hrane. Dobar film, prijatna večera i prigodna zabava kompletiraju jednu večer koje za mnoge ljude predstavlja idealan izlazak.

Filmovi izabrani za ovaj program moraju u sebi sadržavati odnos prema hrani i/ili ekologiji, a za hranu su zaduženi neki od najboljih njemačkih kuhara.

Film će u okviru ovog programa biti prikazan 11. februara, a Hendrik Otto je kuhar koji će napraviti jelo insipirirano ovim filmom.

Pripreme za Berlinski filmski festival su već završene, a u Berlinu će film predstaviti rediteljica i scenaristica Aida Begić, producentica i koscenaristica Elma Tataragić, glumica Zana Marjanović i asistentica produkcije Tina Šmalcelj.