Film/TV
11

Slonić Dumbo napunio 70 godina

Sarajevo-x.com
Slonić po imenu Dumbo, koji je mogao letjeti pomoću svojih velikih ušiju, napunio je 70 godina. Kada se pojavio na ekranima 23. oktobra 1941. godine sivi mališan postao je ljubimac i mlađe i starije publike.

Producenti iz Disney nisu imali velika očekivanja za ovaj film jer je planirano da bude kratak. Također je imao mali budžet pa nije planiran veliki uspjeh, nego samo pokrivanje finansijskih troškova i predstavljanje novog lika, prenosi nam Disney Dreaming.

Međutim, snažna priča i vrlo osebujne karakteristike slonića pobijedile su negativne prognoze i oduševile kritičare. Ovaj crtani film je povratak izvornom humoru crtića za najmlađe i zato mu se producenti rado vraćaju u novim izdanjima. Iako često neshvaćen i diskriminisan u filmu, mali slonić Dumbo izborio se za svoje mjesto u historiji.

Ono što je zanimljivo jeste da je ovo Disneyev četvrti animirani film. Još prije 70 godina, Disney je ekspereimentisao sa animacijama, a ovaj film se sjajnim prelazima i pejzažima može takmičiti sa filmovima moderne animacije.