Film/TV
0

"Slomljene dagnje" i "Krila" u bh. kinima od 29. maja

Tropik film&video, vodeći distributer filmova nezavisne produkcije, od četvrtka, 29. maja na repertoarima bh. kina predstavlja dva nova naslova: dramu "Broken Mussels" ("Slomljene dagnje") te animirani film "Wings" ("Krila")

"Slomljene dagnje

Ovaj debitantski uradak prati isprepletene životne priče dvojice rođaka Hakima i Feysala, tinejdžera koji maštaju o boljem životu u Njemačkoj te Medine i njene bolesne kćerke.

Komični pokušaji da uspiju u unosnoj prodaji školjki na pijacama Istanbula rezultirati će Medininim misterioznim nestankom i potragom koja vodi u nesagledive vrtloge trgovine ljudskim organima.

"Krila"

Nekoliko nedjelja prije velikog aviotakmičenja, jedan mladi borbeni avion dobit će poziv da se priključi tom prestižnom takmičenju. Odlučan u tome da postane novi šampion, Vitez će potražiti Veterana, legendarnog borbenog aviona u penziji, da bi se s njim obučavao.

Veteran će postaviti veoma disciplinovan raspored treninga i naučit će Viteza novim vazduhoplovnim trikovima i taktikama za postizanje brzine. Dok obuka traje, u kamp će se ušunjati Grom koji je smislio zlokobni plan.

Koristeći Munju kao mamac, skrenut će Vitezovu pažnju kako bi se postarao da on postane slijedeći šampion. Na dan velikog takmičenja, Vitez i Grom će se takmičiti jedan protiv drugog, a samo jedan borbeni avion će postati ne samo šampion, već i heroj.