{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slavoj Žižek objavio vodič kroz film

F
FENA
31.5.2008. u 15:53
0
0
Slavoj Žižek objavio vodič kroz film
0
Slavoj Žižek objavio vodič kroz film
Nedavno je izišla knjiga slovenskog lakanovskoga filozofa Slavoja Žižeka "Perveterov vodič kroz film", djelo vodećeg svjetskog teoretičara postmoderne kulture.
Posrijedi je izvorno znanstveno djelo iz područja filozofijsko-psihoanalitičke teorije suvremenoga filma. U knjizi su okupljene i sabrane autorove studije o odnosu filmova, psihoanalize i medijske stvarnosti.

U karakterističnoj autorovoj maniri posvemašnje erudicije, digresija iz svijeta filma, spektakla, svakodnevice, knjiga donosi nevjerojatnu diskurzivnu moć drukčijeg i originalnog mišljenja nakon kraja postmoderne. Autor analizira najznačajnije filmove 90-ih godina XX stoljeća i filmove s početka XXI stoljeća, uvodeći u materijalističku psihoanalizu realnosti kao imaginarno-simboličke projekcije želja, snova, fantazija i projekata globaliziranoga svijeta.

Film je za Žižeka prostor-vrijeme očitovanja nesvjesno strukturirane realnosti koja ocrtava sve paradokse i ideološke mehanizme suvremenoga svijeta kao masovna umjetnost našega vremena", zapisao je urednik izdanja Žarko Paić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: