Ko će glumiti Alexis?
0

Slavna "Dinastija" uskoro kao film

Sarajevo-x.com
Autor nekada izuzetno popularne TV-serije o porodici Carrington, "Dinastije", najavio je da će sapunica uskoro dobiti i svoje filmsko izdanje.
Richard Shapiro je za E! Online izjavio kako se nada da će planirani film o likovima serije iz osamdesetih godina biti samo prvi u nizu.

Shapiro je otkrio da je ideja o filmu na bazi "Dinastije" zapravo došla od njegove kćerke Florie, a njemu je zazvučala veoma primamljivo.

Otkrio je i nit vodilju samog filma.

"Radi se o tome da mladi Blake ne shvata da je sin Toma Carringtona, ali se onda nađe na čelu kompanije, okružen ubicama i ljudima koji ga žele uvući u svoj posao", kazao je Shapiro.

Iako još nije napisan scenario i nije održan kasting, projekat se odvija prema planu.

"Razgovarali smo o ideji snimanja filma i ranije i javljale su nam se mnoge kompanije, ali se niko nije angažovao. Onda smo iznenada rekli: Hajdemo to uraditi sami i evo nas, mi smo ti koji rade na njemu", rekao je producent.

Serija "Dinastija" prikazivana je na mreži ABC od 1981. do 1989. godine i postala je hit širom svijeta. Joan Collins u njoj je stekla slavu tumačeći lik podmukle Alexis Colby, dok je John Forsythe glumio nemilosrdnog Blakea. Linda Evans je glumila "slatku" Krystle, njegovu sekretaricu koja mu postaje supruga.

Sapunica prati život bogate porodice iz Colorada, a film koji se na osnovu nje treba snimiti bit će smješten u šezdesete godine.