Promo akcija "Noć vještica"
0

Slagalica strave 3D, Pirana 3D i Đavo u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
3D projekcije aktuelnih filmskih naslova oborile su sve rekorde gledanosti u multipleksu Cinema City, koji je zabilježio fantastičnu posjetu od gotovo 7.000 gledatelja u tri dana proteklog vikenda. To je jedan od najboljih rezultata od otvaranja kina prošle godine.

Cinema City za narednu filmsku sedmicu priprema prave poslastice za 3D projekcije, te za 31. oktobar najavljuje održavanje ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije "Noć vještica".

Program Cinema City 3D od 28. oktobra predvodi svjetska premijera novog nastavka kultnog horor serijala "Slagalica strave 3D" (Saw 3D). Završni dio priče o Jigsawu, jednom od najbeskrupuloznijih i najpametnijih ubica velikog ekrana, ovaj put urađenog vrhunskom 3D digitalnom tehnologijom, rediteljsko je ostvarenje tvorca prethodnog nastavka, Kevina Greuterta, dok u naslovnim ulogama gledamo sjajnog Tobina Bella, ljepoticu Betsy Russell, te poznate TV-zvijezde Costasa Mandylora i Cary Elwesa. Film obiluje scenama eksplicitnog nasilja koje su posebno izražene 3D tehnologijom te se zaista ne preporučuje osobama ispod 16 godina starosti i onima slabih živaca.

Dok traje smrtonosna bitka oko brutalnog nasljedstva čuvenog serijskog ubice Jigsawa, grupa preživjelih skuplja se kako bi podržava samoproglašenog gurua i preživjelog prijatelja Bobbyja Dagena, čovjeka čija će vlastita tajna pokrenuti novi val terora...

Od 28. oktobra u 3D verziji na repertoar Cinema City vraća se i najgledaniji film svih vremena, SF spektakl Jamesa Camerona "Avatar". Epska fantazija u kojoj u naslovnim ulogama gledamo Sama Worthingtona, glavnog junaka hita "Terminator: Spasenje", zvijezdu hit serijala "Alien", veteranku Sigourney Weaver, te mlade ljepotice Michelle Rodriguez i Zoe Saldana krajem prošle i početkom ove godine u kinima širom svijeta ostvarila je zaradu od preko 2,7 milijardi dolara.

James Cameron nas vodi u veličanstveni svijet dalekog planeta Pandora, gdje će jedan junak otisnuti na put iskupljenja, predvodeći herojsku bitku za spas civilizacije. "Avatar", zbog načina na koji revolucionarna tehnologija, stvorena upravo za potrebe snimanja filma, suptilno uranja u emociju likova i dinamiku priče i nudi sasvim novo iskustvo filmskog doživljaja u 3D tehnologiji.

Dvorana 1 28. oktobra u 20:00 sati bit će mjesto svečanog otvorenja Cinema City 3D sa projekcijom ekskluzivnog 23-minutnog inserta jednog od najočekivanijih 3D naslova godine "Tron: Nasljedstvo", koji će svoju svjetsku premijeru doživjeti 16. decembra u okviru velike promotivne akcije "Blockbuster Season 2010".

Na događaju za koji su pozivnice ovih dana svi zainteresovani mogli osvojiti u nagradnoj igri web portala www.cinemacity.ba i bit će prezentovana i nagradna igra partnera Cinema City 3D Sony, u kojoj će u naredna tri mjeseca, počevši od 28. oktobra, svi gledatelji 3D projekcija moći osvojiti mjesečne nagrade u vidu najnovijih WX-5 digitalnih foto aparata koji mogu stvarati 3D fotografije.

Cinema City za 31. oktobar najavljuje održavanje ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije "Noć vještica". Svi ljubitelji horora imaju priliku pogledati premijere najaktuelnijih naslova žanra: "Pirana 3D", "Đavo" i projekcije filmova "Slagalica strave 3D" i "Resident Evil: Drugi svijet" u 3D i običnoj verziji, odlično se zabaviti u cafe baru multipleksa Cinema City, uz specijalnu ponudu Halloween koktela i nastup DJ Arme te za najoriginalnije kostime osvojiti prigodne nagrade. Ulaznice za "Noć vještica" su u pretprodaji na blagajnama multipleksa.

Cinema City u saradnji sa kompanijom Blue4u vrlo uspješno je počela projekat Bluetooth oglašavanja. Naime, u i oko objekta multipleksa, kao i u blizini svih predajnika Blue4u, svi zainteresovani ovih dana putem bluetooth konekcije svojih mobilnih telefona mogu preuzeti aktuelni repertoar projekcija multipleksa te najave aktuelnih filmskih naslova i osvojiti gratis ulaznice za projekcije i combo pakete multipleksa.

Sve detalje i upute oko 3D projekcija u multipleksu Cinema City, bluetooth oglašavanja, pretprodaje ulaznica za "Noć vještica", programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga Cinema Cityja svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.