Film/TV
0

VIDEO / "Skyfall" i "Šangaj" od 1. novembra u Cinema Cityju

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjoj sedmici oktobra posjetitelji Cinema Cityja su imali priliku uživati u četvrtom nastavku horor serijala "Paranormalna aktivnost", a u isto vrijeme naši najmlađi posjetitelji su uživali u animiranoj 3D avanturi "Paranorman".

Nova sedmica nam od 1. novembra donosi svjetsku premijeru filma "Skyfall", najnovijeg nastavka o Jamesu Bondu. Njegova odanost prema M je na kušnji kada njena prošlost izađe na vidjelo. MI6 biva napadnut te 007 mora otkriti i uništiti prijetnju bez obzira na lične žrtve. U najnovijoj filmskoj epizodi o Jamesu Bondu neizostavnog negativca će uprizoriti Javier Bardem, glumeći lik Raoula Silvaagonista, koji će zadati mnoštvo muka Danielu Craigu. Dobitnik Oscara Bardem će zasigurno opravdati svoju reputaciju najboljeg holivudskog negativca i ostati zapamćen po ulozi u vječnoj filmskoj franšizi.

Cinema City Art house u sedmici od 1. novembra prikazuje film "Šangaj". Glavni lik filma je Lutvija Belmondo Mirga, čiji je otac ostavio porodicu u Bosni i otišao u bijeli svijet po svoj dio uspjeha. Za njega, ali i sina Belmonda, su taj bijeli svijet bile Slovenija i susjedna Italija. Tu će Belmondo naći i ženu svog života, lijepu Amandu. Svi zajedno prave svoje selo iz snova - Šangaj. Vrijeme je komunizma i Jugoslavije pa i selo prati razvoj čitavog durštva, tako je veliki događaj u selu trenutak kada svi njegovi stanovnici ulaze u Savez komunista kako bi dobili struju. To su trenuci negovog najvećeg uspona ali i početak pada...

Za Haloween večer Cinema City je pripremio posebnu ponudu u Caffe Baru, gdje možete uživati u atraktivnim koktelima. Akcija traje od 31.10. do 3.11.

Već naredne sedmice repertoar će biti bogatiji za nove naslove. Pogledajte porodičnu avanturu "Asterix i Obelix u Britaniji", film koji će vas nasmijati do suza. Za ljubitelje horora tu je film "Otkrovenje" (Sillent Hill) u 3D-u, strašniji no ikada. Za najmlađe posjetitelje Cinema City je pripremio animiranu avanturu "Hotel Transilvanija" (Hotel Transilvania), koji nas vodi kroz Drakulin raskošan resort s pet zvjezdica, gdje sva čudovišta i njihove porodice mogu mirno živjeti, slobodni od dodira s ljudskim svijetom.

Cinema City Art House od 8.11. predstavlja film Aide Begić "Djeca", ovogodišnjeg kandidata za izbor filmova mogućih dobitnika prestižne nagrade Oscar.

U okviru usluge proslava rođendana, Cinema City je za sve naše najmlađe posjetitelje proširio svoju ponudu. Tako imaju priliku odabrati jedan od bogatih rođendanskih paketa, Basic, Total i Special. Sve informacije o sadržajima paketa, kao i cijenama, posjetitelji mogu dobiti na broj telefona 060/309-47-64.

Sve upite možete poslati na e-mail [email protected].