Promijenjen dijalog
0

"Skyfall" cenzurisan za kinesku premijeru

Klix.ba
Svi oni koji film "Skyfall" budu gledali u Kini, imat će priliku gledati nešto drugačiju verziju od originalne. Kako bi film bio kompatibilan sa državnom ideologijom, neke scene su izbačene u potpunosti, a u nekima je uz pomoć titlova izmijenjen dijalog.

Kako piše Hollywood Reporter, scena u kojoj Daniel Craig, koji glumi agenta Jamesa Bonda, ubija kineskog zaštitara, je izbačena iz filma. Izmijenjeni dijalog se može vidjeti nešto kasnije u filmu. Međutim, svi oni koji razumiju engleski jezik će biti zbunjeni, jer je dijalog izmijenjen samo u titlovima i ne odgovara onome što se može čuti u filmu.

Veći dio radnje filma "Skyfall" se dešava u Šangaju i Macau. Glavni zlikovac filma se odmetnuo nakon što je izbačen iz tajne obavještajne agencije MI-6 i poslat u Kinu na služenje kazne. Dio dijaloga u kojem on objašnjava svoju historiju je također izmijenjen u kineskoj verziji filma.

Ovo nije prvi put da je neki film cenzurisan pred kinesku premijeru. Jedan od najpoznatijih slučajeva je cenzurisanje dijela filma "Titanic 3D" u kojem se vide grudi Kate Winslet.