U ulozi samohrane majke
44

Sjećate li se filmova o Bridget Jones? Uskoro počinje snimanje četvrtog nastavka

L. R.
Renee Zellweger (Foto: EPA-EFE)
Renee Zellweger (Foto: EPA-EFE)
Jedna od kultnih romantičnijih komedija "Bridget Jones Diary" uskoro će početi sa snimanjem četvrtog nastavka.

Kako piše britanski The Sun, snimanje će početi za nekoliko mjeseci, a glumci se već pripremaju za nastavak, koji će se snimati u Londonu. Među njima su svakako Renee Zellweger, koja traži stan u Velikoj Britaniji, gdje planira živjeti dok radi na ovom filmu.

Posljednji nastavak "Bridget Jones' Baby" objavljen je prije šest godina, kada je Bridget saznala da je trudna, ali nije znala ko je otac djeteta.

Četvrti nastavak, čiji je koscenarist kreatorica Helen Fielding, bit će fokusiran na priču o Bridget Jones kao majci.Temelji se na romanu gospođe Fielding iz 2013. godine, "Bridget Jones: Mad About The Boy", u kojem je novopečena samohrana majka pokušavala pronaći ravnotežu u odgoju dječaka dok je navigirala aplikacijama za spojeve.

Colin Firth i Hugh Grant, koji su prethodno glumili muškarace koji žele biti s Bridget, trebali bi se pojaviti i u četvrtom filmu. Na kraju posljednjeg filma Bridget Jones odlučila se udati za Marka Darcyja (Colin Firth), advokata s kojim je imala povremenu romansu tokom posljednja tri filma.

Sudeći prema knjizi, Bridget u četvrtom nastavku je ponovo sama, ali nije jasno hoće li se radnja filma temeljiti na knjizi.

"Bilo je nekoliko uspješnijih ili popularnijih romantičnih komedija od Bridget Jones u posljednjih nekoliko desetljeća, ali svi su mislili da je radnja završena. Međutim, producenti su uvijek znali da imaju veliko tržište za još jedan nastavak kada je prava priča bila dostupna, a ovo se čini kao pravo vrijeme da se ispriča", rekao je izvor za medije.